Last news in Fakti

19 Май, 2017 21:11 1 134 1

Германия възнамерява да забрани таблетите в полети до САЩ

  • таблет-
  • лаптоп-
  • самолет
Германия възнамерява да забрани таблетите в полети до САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Германия се подготвя за въвеждане на забрана на таблети и лаптопи в самолетите, излитащи от германски летища за САЩ, съобщи Spiegel Online. Има достатъчно основания, за да се въведе съответната забрана още сега за всички полети от Европа към САЩ е мнението на Томас де Мезиер, министър на вътрешните работи на ФРГ. В Берлин се опасяват, че британците могат да сключат сделка с американците по въпроса и като резултат конкурентно предимство да има лондонското летище „Хийтроу”.

В средата на седмицата представители на американската администрация обсъдиха проблема с пренасянето на таблети и лаптопи в салона на самолетите с официални представители на Европейския Съюз в Брюксел. Тя приключи безрезултатно и ще продължи следващата седмица във Вашингтон.

В края на март американските власти забраниха на пътниците, излитащи от САЩ за 10 големи международни летища (Египет, Йордания, Катар, Кувейт, Мароко, ОАЕ, Саудитска Арабия и Турция) да пренасят в салона електронни устройства по-големи от смартфон. След това американските служби по безопасност предложиха ограничението да обхване и други летища извън САЩ, а именно в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дали

    2 0 Отговор
    А каква гаранция дават, че устройството няма да бъде "прослушано" докато не е под контрола на собственика си или че няма да изчезне безвъзвратно ?
    Това с терористичните атаки май е само повод за оправдаването на други цели ?