Last news in Fakti

12 Юли, 2017 11:27 7 331 30

Мъж отряза пръстите на жена си. Искала да следва висше

  • бангладеш-
  • мъж-
  • жена-
  • пръсти-
  • съпруга-
  • учи-
  • висше-
  • образование-
  • отряза-
  • ревност

От ревност...

Мъж отряза пръстите на жена си. Искала да следва висше - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж отряза пръстите на дясната ръка на своята съпруга, защото искала да следва във висше учебно заведение, съобщи Daily Mail. Инцидентът е станал в Бангладеш.

30-годишният Рафигул Ислам отрязал пръстите на 21-годишната Хава Ахтер, само защото искала да учи и след завършване на училище. Инцидентът потресе местната общност. Ревнивият съпруг на няколко пъти предупреждавал жена си, че ще има „сериозни последици“ за нея, ако не се откаже от желанието си да продължи своето образование.

Мъжът, който работел в Обединените арабски емирства, се прибрал у дома и завързал очите на своята съпруга, обещавайки й изненада. Тя протегнала своята ръка, след което съпругът отразял пръстите й.

Полицията в град Дака арестува мъжа, който направи пълни самопризнания. По случая се води разследване. Правозащитни организации призоваха за доживотен затвор.

„Той е бил разярен. Ревнувал е, защото жена му иска да следва във ВУЗ, а самият той е имал само основно образование“, разкри шефът на полицията в столицата на Бангладеш.

Пострадалата жена няма да се откаже да следва дори след този инцидент. Тя се е върнала при своите родители и в момента се учи да пише с лявата ръка.

В Бангладеш жените често са подлагани на репресии от своите съпрузи. Правата им са нарушавани, посочват правозащитни организации, следящи случващото се в азиатската страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ббббббб

    20 5 Отговор
    Време е,САЩ и там да им донесе демокрацията на тия диваци.
  • 2 ЛАКИ

    26 2 Отговор
    да му отрежат чепа,защото жена му ревнува.
  • 3 юрист

    6 19 Отговор
    Нека хубаво да се огледат руските “защитници“ в тази статия като в огледало! Много от тях с кеф биха ми отрязали и главата,само защото съм жена- адвокат в България, въпреки, че не са мюсмили, а източноправославни християни- руснаци, рускоговорящи или руски .защитници“ на шаренкова.Те отричат правата на жените в България, отричат равните права на жените и мъжете в България, като с това нарушават българската конституция, а после се чудят защо много българки не ги харесват и не им обръщат внимание....

    Коментиран от #4, #28

  • 4 Да го кажем направо

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Ма ти за много голям фактор се взе бе моме--а свали акциите малко.Основно хората тук си правят таш..к със теб-а това показва че просто ти се присмиват-не те взимат на сериозно..Демек живей си спокойно и не се прави на жертва.

    Коментиран от #6, #8, #29

  • 5 юрист

    5 16 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: „Той е бил разярен. Ревнувал е, защото жена му иска да следва във ВУЗ, а самият той е имал само основно образование“...“ Абсолютно същите чувства изпитва и фанатиците- православни християни, които обичайно са руснаци, руски граждани или рускоговорящи, за това се опитват с платените си коментари да внушават същите чувства у българските коментатори. Неведнъж са ми писали, че трябвало да си гледам “парцалките, манджите и домакинството“, вместо да се намесвам в разговори за “мъже“. Кохато разберат, че съм адвокат пък, треска ги втриса - правят се на невярващи, че в България не е нещо ненормално жена да работи като адвокат, лекар, архитект и твърдят, че не съм жена, а гей:) Луди, неуки и необразовани хора- какво да ги правиш...
  • 6 КЮНЕЦ

    7 12 Отговор

    До коментар #4 от "Да го кажем направо":

    А ти какъв се явяваш, че говориш от името на всички ? Коментарът на юрист иска да ти подскаже що за уроди защитавате вие подложките.
  • 7 Кики

    17 1 Отговор
    За съжаление тази симпатична жена не е попаднала на мъж. Дано този да получи много сурово наказание и да гледа отстрани каква жена е изпуснал.
  • 8 юрист

    3 14 Отговор

    До коментар #4 от "Да го кажем направо":

    “...Публикувано във факти.бг: .Основно хората тук си правят таш..к със теб...“ Ххахаах- за необразованите дъртаци- руснаци ли казваш., че са хора, а? :D:D:D Хахахахахаа:) И не съм мома, а семейна жена! Има начин аз пък да си правя т***к с вас- когато ми влезете в адвокатската кантора:):) Тогава ще ви излязат мнооого нанагорно всички т***ци и гаври:D:D:D

    Коментиран от #9, #14

  • 9 Очо

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Прочети си пак предишните постове и ще разбереш защо хората те правят за смях.Злобата ти и високомерието ти е очебиещо.Да унижаваш един човек заради възрастта му и заради това че има мнение различно от твоето,е меко казано шизофрения-а твоето държание е и арогантно.Затова хората те взимат на таш..к -защото се смяташ за пъпа на света.Еми аз работя гробар-и във твоя стил мога да ти кажа--ще видиш ти като ми дойдеш...Ти въобще не схващаш "ключа" на спора.--Затова и малко хора вече спорят с теб в дискусия-а ти се подиграват в лицето открито..дори те обиждат(което за мен е недупостимо) но ти сама подвеждаш спора в тази посока-каквото повикаш-това ти се обажда...И само не плаши хората със твойте адвокатски способности-защото за някои от постовете ти тук,адвокатската колегия ще ти плювне в лицето за ниският морал и лицемерие..--а лично аз съм ти копирал доста коментари...

    Коментиран от #10

  • 10 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #9 от "Очо":

    “...Публикувано във факти.бг: .Злобата ти и високомерието ти е очебиещо...“ Глупости- истината е, че ако не бях адвокат и юрист, ако не бях учила в университета “Международно публично право“ и “Международно наказателно право“ по време на следването си в юридическия факултет, никога нямаше да се заяждате с мен! А се заяждате, защото пишете платени коментари, в които публикувате ЛЪЖИ за международното право, неговите принципи и относно руската незаконна окупация и руската незаконна анексия на Крим, както и руската окупация на Донбас! Яд ви е, че пиша обективната юридическа трактовка на тези събития и че тя ПРОТИВОРЕЧИ И НЕ СЪВПАДА с руските опорни точки, заради чието пропагандиране ви се плаща. За това и внушавате всякакви идиотии за мен с платените си коментари- ха дано да ме дискредитирате и никой да не вярва на ОБЕКТИВНОТО ПРАВНО ПОЛОЖЕНИЕ, което пиша в своите коментари в качеството си на български адвокат. Ти какво си мислиш- че действията ви са непрозрачни за мен, ли?:)

    Коментиран от #16

  • 11 Диди

    2 9 Отговор
    До пост 4.Пишеш,че си правиш та..к и се присмиваш на госпожата.ТОВА Е ПРИЗНАК НА СЛАБ ХАРАКТЕР.Като не знаеш как да си помогнеш....то има начини как да се държиш,но ти за съжаление и това не знаеш.
  • 12 Диди

    5 7 Отговор
    А сега нещо весело. Седнала съм на салатка и ракийка. Има ли желаещи...моля заповядайте.

    Коментиран от #13, #30

  • 13 тито

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Диди":

    Аз..ама съм много далече.Следя спора тук и колкото и да се опитвам да бъда безпристрастен все ми се иска да напиша няколко думи...но предпочитам да си похортувам с теб.Аз не съм по ракията-но уважавам избора ти.По принцип съм много лигаввъв предпочитанията си и обичам зелена салата със балсамов оцет и зехтинче ,препечени филии със чесново масло и посолена сьомга без да е имала термична обработка--тове ми е любимото мезе....
  • 14 ТИТАН

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Голям адвокат си щом нямаш работа и се ровиш в клюкарниците.
  • 15 Диди

    2 5 Отговор
    Тито,на салата с балзамико оцет и оливно олио съм.Ракийка пийвам винаги с наслада...бавно. Не обичам водка,ценя хубаво уиски. Ям всичко,но с наслада.Приятелки ми подариха 4 вида ракийки...ооо,кога ще ги изпия не зная.А ако ти пиша с колко буркана съм се прибрала,може би ще помислиш че това не е нормално,но домашно приготвени сладости са за вен деликатеси.Където и да си....заповядай на българска маса.

    Коментиран от #17

  • 16 Spider

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Юристката, ти с толкова дипломи си се окичила, ама само ти знаеш за тях, абе пръсти имаш ли???

    Коментиран от #18

  • 17 тито

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Благодаря за поканата и приятен апетит.Но те уверявам че където и да съм по света-винаги има нещо по българска рецепта на масата.Макар и много да пътувам се старая да си угаждам-просто слабост. Даже норвежци и руснаци съм научил на качамак и пълнени сухи чушки.Та май по целият свят си оставаме Българи.Жалко само че в Родината ни се превърнахме в просяци-но това е друга тема----приятен ден,че при мен сега е вече вечер.
  • 18 юрист

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Spider":

    Не съм се “окичила“ с дипломи- за разлика от други хора, работя по едната си специалност- право- над 17 години и с хонорарите от него се издържам, плащам си данъците и съм във фимнансова помощ на семействотоо си. За това е много смешно, когато някой руски “застъпник“ се опитва да ме склони да пренебрегна професионалното си мнение и да се съглася с неговото лаическо мнение...В кръга на дейностите, които се включват в упражняване на адвокатската професия, е и даване на адвокатско становище по въпроса за кримските събития. Това мноого те дразни, нали? ;)
  • 19 Диди

    3 4 Отговор
    Тито.в коя част на Америката си?Моята фамилия е в Словакия,Англия,Португалия,Америка.Приятели в Гърция и Швеция,а аз в Германия.Където и да съм,ценя българското.

    Коментиран от #20

  • 20 Бай хой

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Под статия за отрязани пръсти и радикален ислям да се кефиш и приказваш за чревоугодничество някакъв вид нова извратена порнография ли е?
    То лалво ли може да се очаква от повелителката на пухени завивки.

    Коментиран от #21

  • 21 йорис

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Може-бавни възвратно-постъпателни движения-нагоре- надолу, водещи до щастлив край.
  • 22 КЮНЕЦ

    3 5 Отговор
    Всичкото комунистен е тука...
  • 23 Мъж

    2 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нека хубаво да се огледат руските “защитници“ в тази статия като в огледало! Много от тях с кеф биха ми отрязали и главата,само защото съм жена- адвокат в България, въпреки, че не са мюсмили, а източноправославни християни- руснаци, рускоговорящи или руски .защитници“ на шаренкова.Те отричат правата на жените в България, отричат равните права на жените и мъжете в България, като с това нарушават българската конституция, а после се чудят защо много българки не ги харесват и не им обръщат внимание....

    Ало-у, адвокатката, ти пак ли си тук?! Ами как да не бъдат отричани равните права на жените, като са дадени без оглед на безспорния факт, че жените са кухи, мързеливи, но алчни лейки?! И не е вярно, че не харесвате българските мъже като цяло. Напротив, харесвате ужасно мутренския тип, който пет пари не дава за вашите права. Щом е интелигентен, възпитан, не хвърля пари по вас и очаква да участвате в плащането на сметката - Ignore! Нали така, коуежке?

    Коментиран от #24, #25

  • 24 МЪЖ

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мъж":

    Ти явно не си срещал жена в живота си...
  • 25 юрист

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мъж":

    “...Публикувано във факти.бг: Ало-у, адвокатката, ти пак ли си тук?! Ами как да не бъдат отричани равните права на жените, като са дадени без оглед на безспорния факт, че жените са кухи, мързеливи, но алчни лейки?!...“ Щом разсъждаваш така, не се чуди, че не можеш да имаш приятелка/ съпруга/ любовница -българка. Аз съм семейна и си избрах съпруг, с когото взаимно имаме любов един към друг, уважаваме се , имаме си доверие и взаимно си помагаме. А ти продължавай да мислиш по твоя си начин- накрая ще излезеш на “другия бряг“, защото явното женомразство е признак на латентна и скрита хомосексуалност....

    Коментиран от #27

  • 26 Диди

    2 1 Отговор
    До коментар 20 от Бай Хой.
    О,да...поредните тъпизми написани от теб. От както пиша,от миналата година....винаги пишеш абсолютните простотии,с цел да ме нараниш,защото съм жена.Не искам да изброявам....не си заслужава за такова ПРИМИТИВНО,ЗАДРЪСТЕНО СЪЩЕСТВО,което си ти. НИКОЙ НЕ ТЕ КАРА ДА ЧЕТЕШ ПОСТА МИ..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 gnida

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Еманципиран коментар , насочен , не към когото трябва ? Действия говорещи за обремененост на ниско ниво ( да предположим сексуална ) ...... Какво повече да кажа , мразя да правя психически анализи на коментари , но понякога мисля , че ще е нужно . Визирам случая .
  • 29 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да го кажем направо":

    Не знам дали е жена. Възприемам я като човек, който обаче пише повечето пъти глупости и отдавна съм спрял да ги чета.
  • 30 Този

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Диди":

    Диди после мини да пием по една бира