Last news in Fakti

7 Август, 2017 16:39 6 289 10

Непълнолетна булка на ДАЕШ я грози смъртна присъда

  • ислямска държава-
  • присъда-
  • булка

Линда Венцел е от Германия

Момиче от Германия бе открито да се крие в Мосул, след като е избягало от Германия, за да се присъедини към „Ислямска държава“. Булката на джихада Линда Венцел, на 16 години, бе заснета от иракски войник, когато е заловена в бившия бастион на ислямистите, пише в. "Дейли мейл", цитиран от Блиц.

На кадрите, които са разпространени в социалните се вижда, че тийнейджърката силно я боли, тя крещи, докато е отвеждана към импровизиран затвор, докато войниците празнуват залавянето ѝ. Съобщава се, че тя е задържана за разпит във връзка с обвинения в тероризъм и може да бъде осъдена на смърт в Ирак за това, че е била член на ИДИЛ. Венцел, която е приела исляма на 15-годишна възраст и е израснала в родния си град Пулшниц в Източна Германия, избяга миналата година, за да се присъедини към редиците на ислямистите.

Предполага се, че тя е била вербувана от човек на групировката по интернет. Първоначално тя е успяла да достигне до Истанбул, а от там трафиканти я прекарали в Ирак, където тя се омъжва за ислямист от Чечня, който по-късно е убит при битката за Мосул. На видеото се вижда как двама мъже ескортират Венцел. Тя гледа към земята и плаче, докато е водена към затвора. Според местни източници, тя е била наричана Красавицата от Мосул от местните войници, като за тях отвеждането ѝ е било „разходка на срама“.

На видеото се чува как един от войниците вика: „Направете място, тя е християнка, тя вече не издържа, боли я, слаба е, руса е, тя е германка“. „Името ѝ е Дания, не е Линда. Алах, Алах. Направете път момчета, пропуснете я“, казва още той. Насред хаоса пристига висш офицер, за да отведе момичето. В момента Германия преговаря с иракските власти за освобождаването на момичето, което ще стане на 17 години в края на текущия месец. Германските власти се надяват да я върнат в родината ѝ, за да я съдят за подкрепа и членуване в терористична организация. Не е ясно каква точно роля е играла Линда в редиците на организацията в Мосул. Според германско списание, което се позовава на източници от иракските сили за сигурност, Линда е участвала в така наречената морална полиция, отговорна за респектирането на жените на ислямистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чепа

    31 2 Отговор
    Трепане за тая измет
  • 2 656

    26 6 Отговор
    Дано да бъде обезглавена
  • 3 999

    11 20 Отговор
    Да съдиш дете на 17 години за това ,че е имала неправилни или зверски деяния на 15 години е почти педофилия . Защо? 1. Осъди обществото .2.Осъди родители те.3.Осъди системата и тогава балъка.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Чичо

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "999":

    Да ама някой ще спечели от падането на нейната глава и то доста долари.
  • 5 СТАНИМИР

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "999":

    ТОВА ДЕТЕ,АКО УБИЕ ТВОЕТО ДЕТЕ ИЛИ РОДНИНА,НЯМА ДА МИСЛИШ ТАКА НЕНОРМАЛНО

    Коментиран от #6

  • 6 999

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "СТАНИМИР":

    Не не пич, не съм казал ,че ще простя ще потърся баща му и ли този които му е промил мозъка само ако не дай си боже стане пред мен не съм сигурен за деиствията си.
  • 7 ами сега

    21 0 Отговор
    ПИКЛА, къде е тръгнала
  • 8 Патето Яки

    6 2 Отговор
    В Ирак не спазват ли закони за военнопленници. Според американската демокрация всеки заловен ли трепят .
  • 9 На кол

    6 0 Отговор
    И какво сега? Малката мастия ще бъде спасена от Германия, за да си мислят други егоистични лигли като нея, че могат да измъчват и да се гаврят с хора безнаказано? Дайте ислямистката др.сла на момичетата от язидите, които бяха измъчвани от др.сли като тази. Те ще покажат що е то превенция... как най-ефективно се възпират морални уроди като тази да се увлекат от ислямистка пропаганда. Набиване на кол, ама много бавно, с часове, прерязва отведнъж мераците на изродките да станат ислямистка булка...
  • 10 Николай

    1 0 Отговор
    ТовА са пълни глупости пропаганда обаче по хумано е да я грмнат
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания