Last news in Fakti

9 Август, 2017 22:33 1 499 1

Дрон отклони два самолета

  • дрон-
  • самолет-
  • лисабон-
  • летище-
  • полет
Дрон отклони два самолета - 1
Снимка: Shutterstock

Два пътнически самолета не са успели да кацнат на международното летище в Лисабон, заради летящ в района на аеропорта дрон, съобщи ежедневникът Portugal News. Самолет на EasyJet е бил принуден да кацне на летището в Порто, което се намира на 300 км. от португалската столица.

Информация за втория отклонен самолет не се съобщава.

Това не е първият случай на летището в Лисабон. От началото на годината има 18 подобни инцидента. Дроновете, както и насочването на лазер към пилотската кабина са престъпления. Наказанието в повечето държави е затвор с ефективно излежаване. Срокът е уреден в Наказателния кодекс на всяка страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вярващ Путинист

    2 0 Отговор
    А тук в БГ циганетата светкат с лазри в очите на хората на метростанциите в София,ама от другата страна на перона за да не ги набарат да си изядат боя