17 Август, 2017 16:12 2 084 0

Българите ще могат да пътуват до Острова без визи

  • пътуване-
  • великобритания-
  • brexit-
  • българи-
  • ес-
  • визи-
  • граждани

След развода между Лондон и Брюксел няма да се изискват визи за пътувания

Българите ще могат да пътуват до Острова без визи - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания планира да наложи безвизови пътувания за граждани на страни от Европейския съюз след Brexit, съобщи „Евронюз“.

Към момента няма официално потвърждение, но правителствени източници успокоиха европейските граждани, че след излизането на страната от блока за тях няма да има специални рестрикции.

Това означава, че българските граждани, които желаят да пътуват до Острова, не трябва да си изкарват специални визи. Това обаче не важи, ако искат да започнат работа там.

Европейските граждани, които желаят да започнат работа на британска земя, ще трябва да се съобразят с новите миграционни закони, яснота за които ще има по-късно през тази година.

На референдума през миналата година близо 52% от британските гласоподаватели гласуваха за излизане на страната им от европейското семейство. Очаква се Brexit да стане реалност през 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: