Last news in Fakti

19 Август, 2017 09:16 1 374 11

САЩ разследват Китай за интелектуална кражба

  • сащ-
  • китай-
  • кражба-
  • търговия
САЩ разследват Китай за интелектуална кражба - 1

САЩ разследват Китай за интелектуална кражба на американски патенти, съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на изказване на постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър.

Разследването е по раздел 301 от Закона за търговията от 1974 година. Законодателството дава право на президента на САЩ да вземе всички необходими мерки за борба с политиката или действията на друга държава, които вредят на американската търговия и са в разрез с международните договорености.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    23 16 Отговор
    Китайците ще ударят по един печат на челото на всеки американец MADE IN CHINA и нещата ще се наредят.
  • 2 onq s konq

    21 26 Отговор
    Дойде време белият човек да покаже на жълтия човек кой е шефа.А иначе Китай си е също като Русия и Турция-милиони от тях работят и живеят на Запад,а страните им ползват реални икономически превилегии и най-вече БЕЗМИТЕН ТЪРГОВСКИ ОБМЕН.И виждат примерно Китай и Турция какво се случи с Русия ,и продължават да хапят ръчичката която ги храни.Ами ще загрубее играта-няма начин!

    Коментиран от #3

  • 3 ПИШМИЯЖКАТА

    21 15 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ходи си изтрескай БМВ-то в някой бордюр.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 ГОСТ

    7 13 Отговор

    До коментар #3 от "ПИШМИЯЖКАТА":

    ДА ИЗТРЕСКА БМВ-ТО, АМА КАТО НЕМА БМВ. ДА СИ ИЗТРЕСКА КАРУЦАТА ЛИ?
  • 5 Монго

    16 14 Отговор
    Те да си платят патента на немците за ракетите от програмата Аполо, които са производни на Фау, пък тогава да плямпат.
  • 6 ГОСТ

    5 4 Отговор
    А, ЗАЩО ПОЛЗВАТ БЕЗМИТЕН ТЪРГОВКСИ ОБМЕН
  • 7 onq s konq

    13 16 Отговор

    До коментар #3 от "ПИШМИЯЖКАТА":

    Ако не си разбрал/а явно не/ че СКЛАДЪТ НА ЕДРО ЗА СЪВЕТИ И АКЪЛ Е ПРИ МЕНЕ,толкова по-зле за тебе.Мога ти капна мъничко с пипетката,но тря тръгнеш с парите напред

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Баба Ванга

    11 14 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Я ходи да си праиш карбуратора на трошката и не се праи на умен
  • 9 Лупи

    13 12 Отговор
    Хаха САЩ разследват Китай :)... дето е всеизвестен факт, че китайците копират всичко от цял свят каквото им е угодно и никой не може да им държи сметка, защото държавата им е НЕЗАВИСИМА.
    И като приключат разследването сигурно ще вкарат Китай в затвора или ще ги накарат да платят нещо? От как Свят светува силния на деня КРАДЕ от по-слабия или от победения и това е без промяна от каменната ера до днес! САЩ са изкопирали и украли цялата технология на нацистите след края на войната и я превърнаха в инструмент за кражби на петрол и други залежи от цял Свят. Първата атомна подводница на САЩ е почти изцяло копие на последния модел нацистка подводница, реактивния двигател също и много други по-дребни неща. Кражбата на умове от разорена Европа също се превърна в един от най-големите капитали на века- много нацистки учени работят за САЩ след войната срещу заличаване на тяхната предвоенна дейност и т.н. Силния на деня задава тона т.е. ако Китай е намерил начин да си вземе незащитена технология виновен е тоя дето не я опазил, а не тоя дето я е взел. Света е джунгла и най-лошото е че ние сме пухкавата офца в него, само тука може да съществува мита за равноправие, толерантност и т.н. глупости докато силните държава много добре знаят кое какво е и си взимат своето.
  • 10 гост

    8 8 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    О.К.
    Вярно е при тебе склада, но за ОТПАДЪЧЕН "акъл" и произтичащи от него "съвети". НЕ, благодаря! Нямам нужда! ... но пък знам една персона, която ти е редовна клиентка и й личи много...ха да видим кой ще я познае? ;)
  • 11 Sergiy

    4 4 Отговор
    китайците вече всичко горе-долу отворено за кражба-откраднаха и ще правят така дълго време.
    Обаче другото-се пази здраво от тях ;))