21 Септември, 2017 07:56 1 127 1

Земан: Тръмп се държа като учител

  • земан-
  • тръмп-
  • реч-
  • оон
Земан: Тръмп се държа като учител - 1
Снимка: АР/БТА

„Речта на президента на САЩ Доналд Тръмп пред Генералната асамблея на ООН приличаше на поставяне на оценка от страна на учител на непослушни ученици”, каза президентът на Чехия Милош Земан, цитиран от агенция ТАСС.

В своята реч Тръмп заяви, че е готов за по-нататъшни действия срещу Венецуела, ако правителството на страната не промени курса си. Той също така заплаши да „унищожи напълно” Северна Корея, ако тя се окаже заплаха за САЩ. Американският президент разкритикува и действията, които преди две години позволиха да се реши иранския ядрен проблем.

„Слушах го (бел. ред. Тръмп) и си казвах: „колко хубаво: Северна Корея – ужасна диктатура, нямам нищо против (критиците). А след това Тръмп отиде още по-надалеч – Венецуела, след това Иран – а там вече не е ясно, тъй като както е известно санкциите срещу Техеран бяха смекчени и с Иран беше постигнато определено споразумение”, каза чешкият президент.

След това Земан предложи на чешките журналисти, пред които коментира речта на Тръмп, да си представят как американският президент би могла да продължи речта си в същия дух: „Например, той (бел. ред. Тръмп) можеше да каже: „А сега след Северна Корея, Венецуела и Иран, трябва да разкритикувам Полша, защото тя нарушава основата на независимото правосъдие. А след това той можеше да отиде още по-далеч като разкритикува Чешката република за това, че не пуска мигранти на своя територия”, каза още Земан и добави, че въпросът е къде би спрял Тръмп. „Всичко това ми напомня на поставянето от страна на учител на оценка на непослушни ученици. А международната общност не трябва да се гради на принципа „ученик-учител”. Или всички сме ученици, или всички сме учители и се учим един от друг”, заключи президентът на Чехия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост 2

    1 0 Отговор
    Този тъп даскал може и трябва да бъде спрян от директора.Дирркторът е този,който му е дал поста,т.е.народът трябва да му го вземе.