Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 07:56 1 448 0

Професор напусна Оксфорд заради изнасилване

  • оксфорд-
  • професор-
  • тарик рамадан-
  • изнасилване-
  • жени-
  • насилие

Тарик Рамадан отрича обвиненията

Професор напусна Оксфорд заради изнасилване - 1
Снимка: Shutterstock

Преподавател от Оксфордския университет напусна елитното учебно заведение заради обвинения от няколко жени в сексуално насилие, съобщи The National.

Тарик Рамадан беше обвинен в изнасилване и малтретиране. Четири жени се оплакаха от злоупотреби, но нито една не е подала жалба в полицията. Всички те са се свързали с журналисти, за да разкажат историите си.

Университетският преподавател от египетски произход отрича обвинения и твърди, че са клеветнически. В изявление на Оксфордския университет се казва, че с взаимно съгласие и незабавен ефект Тарик Рамадан напуска университета.

Обвинения в сексуално насилие има още от 2009 година. Френска журналистка, следяща случая на Рамадан, е разговаряла с жертвите му. Една от жените го обвини в изнасилване, докато другите в сексуално насилие под различни форми. „Срещнах две момичета, които бяха в капан на садистична връзка с него“, заяви журналистката.

Египетският професор е имал връзки във Франция, Белгия и Швейцария. Той е изнасял лекции на конференции в различни точки на света. От Оксфорд обявиха, че напускането му не означава, че професорът признава вината си или университетът го смята за виновен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: