15 Ноември, 2017 18:04 1 770 7

Уисконсин разреши на деца да ловуват със собствено оръжие

  • лов-
  • оръжие-
  • уисконсин

Това предвижда нов закон, който влезе в сила преди дни

Уисконсин разреши на деца да ловуват със собствено оръжие - 1
Снимка: Shutterstock

Деца под 10-годишна възраст имат право да ходят на лов със собствено оръжие в американския щат Уисконсин.

Това предвижда нов закон, който влезе в сила преди дни. Редица щати не забраняват на деца да ловуват под надзора на възрастни и Уисконсин се присъедини към тях.

Според новото законодателство се премахва ограничението за навършени десет години, позволявайки по този начин на всяко дете да ловува със собствена пушка, придружавано от възрастен.

Децата ще могат да използват свои оръжия, а не да споделят едно със своя родител или надзорник, каквото е правилото в други щати. Те също така ще могат да ловуват едър дивеч.

Американската Национална асоциация на носещите пушки и Асоциацията на ловците на мечки в Уисконсин са сред вносителите на закона, тъй като според тях той ще позволи на родителите да предават традициите на поколенията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    8 6 Отговор
    Традициите са за да се спазват и да се предават на поколенията!
  • 2 Барчо

    16 6 Отговор
    Направо съм очарован. Деца под 10 годишна възраст да убиват гръбначни животни. Държавата създава съзнателно психари убийци. Щом под 10 годишна възраст започваш съзнателно да убиваш гръбначни животни, то на 20 ще ти се ще да вдигнеш летвата. Те това и правят. Нищо чудно че ученици отиват в училище и убиват съученици с които са били заедно допреди ден без да и мигне окото. И ние ще се учим от тях на демокрация и възпитание на децата си.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 куку руку ку

    11 4 Отговор
    И после защо се стреляли из училищата...
  • 4 Пазарен Либерализатор

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    По тази логика като откриеш ерекцията после искаш да вдигнеш летвата и на 20 ставаш сериен изнасилвач. В Нова Зеландия как е? И там децата ловуват, пък никой не е изтрящял. Всичко опира до семейно възпитание

    https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2016-08/23/23/asset/buzzfeed-prod-web10/sub-buzz-23929-1472009617-10.png?downsize=715:*&output-format=auto&output-quality=auto

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

    Невероятни глупусти изръси. Ерекцията няма нищо общо, нито пък тия от Нова Зеландия. Като усетиш ерекцията олабваш жилата и толкоз. Като искаш да пуцаш го правиш по "кръгли" мишени или отиваш на определени места, където си правят битки или както го знаем Пейнгбол. А това на 7-8-9-10 годинки да убиеш живо същество и да го гледаш как умира пред теб и убито от теб, не ми разправяй че става въпрос на семейно възпитание. А ония от Нова Зеландия убиват за да се хранят. В край на краищата няма да се връщаме в каменната ера когато всеки е ловувал по необходимост.
  • 7 китайче

    0 0 Отговор
    Даа много е яко според американското им законодателство 10 годишно детенце да пробие черепа на сърничката която вижда в учебника на картинка в училище и да съзерцава блаженно с удоволствие как бавно и изтича мозъка в предсмъртни конвулсии ! Збъркана БЕЗМОЗЪЧНА нация създаваща единствено серийни убийци и насилие ! Направо да ги пращат в Сирия