Last news in Fakti

5 Декември, 2017 19:47 2 647 3

ЕС вкара 17 офшорни зони в черен списък

  • брюно льо мер-
  • ес-
  • черен списък-
  • държави-
  • офшорни зони

Срещу тях може да има санкции

ЕС вкара 17 офшорни зони в черен списък - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз утвърди черен списък от 17 офшорни зони, към които в бъдеще може да се приложат санкции. Това заяви френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер, предаде Нова телевизия.

По данни на агенция „Ройтерс“ в списъка влизат американските острови Самоа, Бахрейн, Барбадос, Гренада, Гуам, Корея, Макао, Маршаловите острови, Монголия, Намибия, Палау, Панама, Сейнт Лусия, Самоа, Тринидад и Тобаго, Тунис, Обединените арабски емирства.

Министър Льо Мер уточни, че още 47 държави и територии са включени в т.нар. „сив списък". По-рано в. „Файненшъл таймс” информира, че групата е работила по подготовка на черния списък и посочила 25 страни и територии.

Барбадос е островна държава, част от островната група Малки Антили. Република Маршалови острови е островна държава в Микронезия. Федеративни щати Микронезия е независима, суверенна островна държава в западната част на Тихия океан и включва централните и източните части на Каролинските острови и атола Капингамаранги.

Република Палау включва 241 острова в западната част на Каролинските острови като само 11 от тях са населени. 70% от малобройното население живее на остров Бабелтуап и остров Корор. Сейнт Лусия е островна държава в източната част на Карибско море. Разположена е върху едноименен вулканичен остров, част от групата на Малките антилски острови. Столицата е Кастрийс.

Самоа е държава, състояща се от група острови в южната част на Тихия океан. Често е наричана Западна Самоа, тъй като източната част от островите Самоа принадлежат на САЩ. Столицата на Самоа е град Апия. Тринидад и Тобаго е държава от Карибския басейн, в непосредствена близост до северния бряг на Южна Америка. Тя е част от островната група Малки Антили. Столица е град Порт ъф Спейн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колумб

    11 1 Отговор
    Никога няма да ги премахнат защото те са параван зад който се крият всички световни смукачи на пари от обществени поръчки! Първенци са сащ, и великобритания!!! Когато и Руснаците се наредиха зад паравана да смучат и те без никой да ги вижда стана тясно! Много смукач малко кръв! Рзавалиха рахата на американските и британските смукачи! БГ мутрите който си мислите че са собственици на апетитните ХАПОВЕ НА БГ не са такива! Те просто са служители на СМУКАЧИТЕ!!! сащ имат един от най големите брутни вътрешни продукти без да произвежда нищо реално конкурираики се с Китай който произвейда всяка втота стока в СВЕТААА! Как е възможно това?!?! Оговорът го знаете СОБСТВЕНИЦИ НА СВЕТА СКРИТИ ЗАД ПАРАВАН НАРЕЧЕН ОФШОРНИ ЗОНИ!!! ЩЕ ГИ МАХНАТ ЛИ? ЕДВА ЛИ!

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Колумб":

    Интересно ми е щом САЩ не произвеждат нищо,какво точно произвежда Русия!?

    Коментиран от #3

  • 3 Bo83

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да да":

    Фнасят краставици и домати от Полша и България а ние внасяме и ядем западните и турските и гръцките помии ...!Русия нищо не произвежда от 44г насам ...!