5 Януари, 2018 14:20 5 673 1

Балон с туристи се размаза в земята

  • египет-
  • балон-
  • туристи-
  • луксор

Най-малко един загинал и 12 ранени при инцидента в Египет

Един човек загина и 12 бяха ранени при падането на балон с туристи близо до египетския град Луксор, предадоха световните агенции. В балона е имало 20 туристи от различни националности.

Според местни медии причина за трагедията вероятно е силният вятър. Балонът е летял около 45 минути и е достигнал височина от 450 метра, преди пилотът му да изгуби контрол и да падне в планинска местност.

Противоречива е информацията за загиналия. Египетското министерство на здравеопазването каза, че жертвата на трагедията е жена, но не съобщи подробности за състоянието на 12-те ранени. Според в. "Ал Анхар" жертвата е американски гражданин, а ранените са няколко чужденци, чиято националност не се уточнява.

Това е втора подобна злополука с балон в Луксор за последните пет години. През февруари 2013 г. 19 туристи, сред които британци, французи, унгарци и японци, загинаха с балон, който се подпали, докато летеше над Луксор и падна от 305 метра височина.

През 2009 г. 13 чужди туристи бяха ранени, когато балонът, на който се бяха качили, се удари в стълб. След тези два случая властите прекратиха екскурзиите с балони за два месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пътувал

    2 0 Отговор
    Да отидеш днес на екскурзия в Египет трябва да си пълен идиот а да се качиш на балон управляван от местните трябва да си напълно откачен!