Last news in Fakti

16 Март, 2018 16:15 1 590 1

Румънски съд обяви гурбетчия за мъртвец

  • румъния-
  • мъртвец-
  • смъртен акт-
  • константин релиу

Константин Релиу изгубил обжалването, защото пропуснал законовия срок за съдебен иск

Румънски съд отхвърли твърдението на човек, че е жив, след като вече бил официално регистриран като мъртъв.

Говорител на съда обоснова решението с факта, че 63-годишният Константин Релиу е загубил делото в североизточния град Васуу, защото се е обърнал към правосъдието твърде късно. Според местните закони решението е окончателно.

Медиите в северната ни съседка съобщават, че Релиу е отишъл на гурбет в Турция през 1992 г. и загубил контакт със семейството си в Румъния. Без да има новини от мъжа си, съпругата му помислила най-лошото и успяла да получи смъртен акт през 2016 г.

Турските власти обаче открили наскоро Релиу, който бил с изтекли документи и го депортирали. Когато пристигнал в Румъния, мъжът открил, че е обявен за починал.

"Аз съм официално мъртъв, въпреки че съм жив, нямам доходи и понеже съм обявен за мъртъв, не мога да направя нищо", заявява шокираният Константин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    „И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име.” (Откровение 13:16-17)
Новини по държави: