Last news in Fakti

29 Януари, 2012 14:42 986 0

Петима румънци загинаха заради студовете

  • сърбия-
  • румъния-
  • снеговалежи

И в Сърбия ситуацията е тежка

Петима румънци загинаха заради студовете - 1
Снимка: БГНЕС

Положението в България се стабилизира, но в някои от съседните ни страни продължава тежката ситуация причинена от обилните снегове и ниските температури. Петима румънци загинаха заради продължаващите трето денонощие обилни снеговалежи и ниски температури. Част от магистралите, които свързват столицата Букурещ с южните и източните райони, все още са блокирани.

В плен на снега са над 1000 автомобила. За спасяването на шофьорите са използвани хеликоптери на Националната служба по бедствените ситуации и армейски подразделения със специална техника, които оказали помощ на 2000 души.

Поради обилните снеговалежи в 14 областни района на Сърбия е обявено извънредно положение, съобщават от вътрешното министерство на страната.

Крайно тежка е ситуацията в районите Църна Трева, Любовия и Съетница, където снежната покривка надхвърля един метър и в които е прекъснато електроснабдяването. Ремонтните работи там не могат да започнат тъй като пътищата са блокирани от снега, в разчистването на които участват екипи на армията, пожарникарската и спасителна служба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА