Last news in Fakti

7 Април, 2018 19:48 2 648 1

Назарбаев със специален подарък за православните християни (ВИДЕО)

  • света богородица-
  • назарбаев-
  • икона-
  • подарък-
  • великден

В навечерието на Великден президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев подари на православните християни в Алмата икона на Света Богородица. За православните тази икона е особено свята. На нея християните се молят за здраве на децата и срещу пагубното влияние на околните.

„Руската православна църква в Казахстан има значителен принос за запазване на мира и хармонията в нашата мултирелигиозна и мултиеттическа държава. Чудотворният образ на Света Богородица навсякъде се почита”, каза митрополит Астански и Казахстанки Александър.

Иконата, подарена от Назарбаев, е много рядка. Тя е изработена от монаси през 1706 г. и се смята за чудотворна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен българин

    0 0 Отговор
    Господ Исус да даде здраве и успехи в политиката на президента-миротворец,който обича-християните-православни в Казахстан.Ваше превъзходителство,г-н.Президент Нурсултан Назърбаев-ние християни и мюсулмани сме с вяра в Господ-Създател Наш,който от пръст е сътворил Адам и муе дал живот,а от реброто Адамово е създадена Ева.Туй учат Библията и Корана.