Last news in Fakti

9 Април, 2018 22:00 2 081 19

Даваме гражданство на украинци и руснаци

  • ес-
  • ек-
  • гражданство

България е предоставяла най-често гражданство на руснаци (30 на сто), украинци (17,1 на сто) и турци (8,9 на сто) - общо 1626 души. В ЕС гражданство през посочената година са получили общо 994 800 чужденци. Това показват данните от Евростат.

От над 100 хиляди мароканци, получили европейско гражданство, близо 90 на сто са придобили статут от Испания, Италия и Франция. Почти всички албанци (97 на сто) с европейски паспорти са получили документите си от Гърция и Италия. Индийци и пакистанци са с най-голям дял сред натурализираните от Великобритания. В същото време броят на британците, които са станали граждани на друга страна от ЕС, е нараснал повече от двойно през 2016 г. в сравнение с предишната след решението на Великобритания да напусне евросъюза – до 6555, сравнено с 2478 души година по-рано.

Измежду гражданите на държава от ЕС, получили паспорт от друга страна в общността, на челни места са поляците и румънците. За 2016 г. от близо 60 хиляди румънци с нови паспорти близо половината са получили гражданство от Италия. Сред поляците, сменили паспортите си (19 800), не се откроява ясно предпочитание към гражданство от определена друга държава от ЕС.

От всички, придобили гражданство в държава от ЕС, една трета (32,5 на сто) са с произход от страна от общността, 29,6 на сто произхождат от държава от Африка, 20,9 - от Азия, а 15,2 на сто - от Америка, сочат данните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    45 13 Отговор
    Руснаците ВИНГИ са добре дошли!!!! Слава России!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Голем смях

    23 38 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Не са руснаци ,а росияни или жители на русия.И интересно защо бягат от рая на Путин и ..не са добре дошли.Не трябва на жители извън ЕС да се дава така лесно българско гражданство.Тези примати не се интегрират.Образуват затворени общества и почват да реват за права като рускоезични.Това е руската технология за въздействие върху други държави.Така е в Прибалтика и Източна Украйна и Беларус .Някой да познава рускиня научила български език след 40-50 годишно присъствие в България.При това език много близък ,а не суахили.

    Коментиран от #4, #5, #18

  • 3 Вижте ся

    30 10 Отговор
    Руснаци,украинци това е добър материял и трябва да им се дава гражданство.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    32 5 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    Е ти скъса с глупост - почти всяка една руско-говоряща жена без значение украйнка или рускиня живееща в Бг от поне 3-4 години знае и говори български без проблем !

    Коментиран от #10

  • 6 tost

    37 3 Отговор
    Наскоро говорих с едно прятелче от Украйна за руснаците и украинците,та думите му бяха така :

    Руснаците и украинците са един народ разделен на две. Същия е и случая с вас българите и македонците,вие също сте един народ.

    Коментиран от #7

  • 7 Живко Тодоров

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "tost":

    Трябваше да говориш с приятел, за да прозреш тази истина?! Да, добре са ви промили мозъците, няма що.
  • 8 патриотъ

    28 9 Отговор
    Руснаците са наши славянски братя и са винаги добре дошли у нас.Тук идват предимно заможни хора и си купуват жилища в България.Лошото е ,че много от тях след време остават разочаровани и се връщат обратно.На други не трябва да се дава българско гражданство,особено на араби и турци!
  • 9 Голем смях

    10 17 Отговор

    До коментар #4 от "Ахаха":

    Е, аз няма да отида в Анадола ,но там 100 000 рускини са срещнали голямата любов и са си взели турчета за мъже.Взели са бързо турско гражданство.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 tost

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "Голем смях":

    Много ти е черна душата бе брат,дане си я продал на дявола? Може и да не отговаряш,от коментарите ти се разбра що за човек си.
  • 12 Димитър Кънев

    15 2 Отговор
    За благодарност мароканци и други подобни извършват атентати,а нашите цигани ги депортират заради кражби,а българките ги правят секс робини.Голяма сметка.
  • 13 Гост

    18 4 Отговор
    Бели хора братя славяни.
  • 14 Иван

    17 0 Отговор
    Забелязвате ли, че останалите около 50% в статистиката не ги казват какви са?
  • 15 ванката

    5 1 Отговор
    те са наши братя и са по-добре дошли от всички други но за съжаление имам приятел който има къща в българия и малък бизнес но вече 8г неискат да му издадат българско гражданство родителите му са руснак и украинка ... надявам се че сега вероятно ще може да го получи
  • 16 анонимен

    0 0 Отговор
    Считам, че по този начин забравяме населението на Молдова :)
  • 17 Бай Ганьо

    8 0 Отговор
    Предимно на Рускини и Украинки, защото българките все певици и манекенки....
    За обикновените български мъже не останаха нармални жени, които
    да раждат, да готвят и да си стоят при мъжете.
  • 18 един от всички

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    Точно обратното е - именно славяните навсякъде по света са хората,които най-бързо се приобщават в новата си родина,и от второ поколение (понякога и от първо) вече са напълно приобщени (езиково и културно). Докато например твоите турци никъде не се приобщават,дори със столетия..(даже все повече и по-крайни екстремисти стават)!Ако не знаеш да напишеш нещо вярно,по-добре нищо недей пиши!
  • 19 чалма тв

    0 0 Отговор
    Европа не бива да приема азиатци,африканци,араби,индийци и различни мюслимански терористи..