29 Май, 2018 16:42 2 213 0

Роднини на политик бяха убити при спецакция

  • политици-
  • роднини-
  • афганистан-
  • акция-
  • операция-
  • убити-
  • нангархар-
  • талибани

Операция на афганистанските специални сили в Нангархар

Роднини на политик бяха убити при спецакция - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Деветима членове на семейството на председателя на горната камара на афганистанския парламент бяха убити и осем бяха ранени при операция на афганистанските специални сили в провинция Нангархар, съобщи Би Ти Ви, позовавайки се на АФП.

Инцидентът стана миналата нощ при сухопътна операция в централната част на тази граничеща с Пакистан провинция, където се крият много талибани и бойци на групировката „Ислямска държава“ (ИДИЛ).

По информация на говорителя на губернатора на провинцията всички жертви са роднини на Фазал Хади Муслимяр, председател на Камарата на старейшините. Цивилни хора често стават невинни жертви на операциите на афганистанските сили и коалицията на НАТО, особено при въздушни удари срещу талибаните и „Ислямска държава“.

На 2 април при нападение на военни хеликоптери загинаха най-малко 36 души, включително 30 деца в религиозно училище в провинция Кундуз. Министерството на отбраната тогава каза, че мишена на атаката е било събрание на ръководители на талибаните, но след разследване на ООН на терен президентът Ашраф Гани призна фактите и поднесе извинения, без да обяви наказание за виновниците.

Заради насилието, което разтърсва Афганистан, през първите три месеца от тази година са загинали близо 800 души, а 1500 са били ранени, сочат данни на местната мисия на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: