14 Юни, 2018 17:00 2 013 4

Косовски министър декларира €600 милиона

  • министър-
  • беджет пацоли-
  • косово-
  • декларация-
  • милиони-
  • имоти

Богаташ, който има недвижими имоти за милиони

Косовски министър декларира €600 милиона - 1
Снимка: Shutterstock

Косовският вицепремиер и министър на външните работи Беджет Пацоли продължава да бъде най-богатият политик в Косово, с декларираните си имоти и парични средства на стойност над 600 милиона евро.

В декларацията, предоставена за попълване от Антикорупционната комисия на Косово, Пацоли е декларирал, че притежава недвижими имоти на стойност стотици милиони долари и евро, от които по-голямата част се намира в чужбина, предаде Актуално.

От десетилетия Пацоли е известен като един от най-успешните бизнесмени от Косово. Той дължи богатството си в качеството си на изпълнител на строителните работи, главно в Русия, по време на първия руски президент Борис Елцин, с когото, според медиите, е бил близък приятел. Сегашният ръководител на косовската дипломация декларира недвижими имоти на стойност 200 милиона евро и капитал от над 400 милиона в европейски компании или в такива, в които е съсобственик.

Пацоли притежава и милиони евро в различни банки. На свои сметки в няколко сметки - и в Косово , и в чужбина – той има над 6 млн. евро и около 355 000 долара. Като годишен доход Пацоли декларира дивиденти в размер на 5,3 милиона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    17 0 Отговор
    Требва да са види с тиквата и да му каже ка са прават 10 милиарда евраци а народа да яде пласмасата у магазините и да са радва на тука нема там пак нема
  • 2 goni

    6 0 Отговор
    Брей! Не е като нашия дето декларира 23 хил. лева на сметка!:) Амо, то затова албанците са добре!:) Щото управниците им не стига че са честни, ами и богати!:)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИСТИНСКИ КОМУНИСТ Е БИЛ

    3 3 Отговор
    А декларирал ли е какъв комунист е бил до мозъка на костите си ?