Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 10:27 732 1

Разстреляха бразилски журналист

  • паулу родригез-
  • бразилия

Бразилският журналист Паулу Родригес е убит, съобщи BBC. В последно време той е обръщаше голямо внимание в материалите си на политическата корупция.

По данни на полицията той е бил разстрелян от група неизвестни в град Понта Пора, щата Мато Гросо, където са съсредоточени едни от най-големите разпространители и контрабандисти на оръжие и наркотици.

51-годишният Родригес е бил зад волана на колата си, когато го обкръжила група от мотоциклетисти, които открили огън. Журналистът издъхнал малко по-късно в болница от раните си.

Родригес е вторият журналист, убит в Бразилия в рамките на последните седем дни. Преди седмица неизвестни похитиха редактора на антикорупционен сайт Марио Лопеса и неговата приятелка, а малко след това полицията намери телата им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антипеевски

    0 0 Отговор
    Колко има и тука за отстрел, но не журналистите са виновни, а шефовете им, защото те ги стимулират да пишат глупост и измислици, а драскачите са прости наемници. Малко са независимите като Иво Инджев, който е глас в пустиня.