Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 20:16 1 489 0

И в Италия сайт за жалби срещу имигранти

  • северната лига-
  • италия-
  • холандия-
  • партията на свободата-
  • имигранти

Италианска Северна Лига се вдъхнови от примера на крайно дясната Партия на свободата в Холандия и също се пусне сайт, на който гражданите да съобщават за действията на имигранти, които считат за нередни.

Сайтът щял да гарантира анонимност на тези, които пишат в него, обясни евродепутатът Мaрио Боргецио. Целта му била да разбие цензурата по въпросите на имиграцията, налагана от медиите.

Миналата седмица холандската Партия на свободата, която участва в коалиционното управление на страната, лансира специален сайт, на който холандските граждани да изпращат своите оплаквания от източноевропейците. Акцентът се поставя върху полски, български и румънски граждани.

„Имате ли проблеми с хора от Централна и Източна Европа? Изгубили ли сте работа си заради поляк, българин, румънец или друг източноевропеец? Ние искаме да знаем“, пише в сайта http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl/.

По българска инициатива, посолствата на десет държави в Хага, утре ще изпратят общо отворено писмо до политическите лидери в Холандия. В отворено писмо дипломатите от засегнатите страни посочват, че действията срещу определена група, живееща в Холандия, са дискриминационни и унизителни „по своето намерение и цел”.

Партията на свободата, която първа пусна подобен сайт, беше сериозно разкритикувана от председателя на Европейския парламент на днешното пленарно заседание в Страсбург. “Получих сигнали от редица колеги заради този сайт по време на почивните дни. Комисар Рединг вече изрази своята критична позиция по този въпрос, подчертавайки че ние сме отворен континент, в който хората могат да се движат и работят свободно каквото и където поискат. Ще се информирам по-добре за този сайт и ще повдигна въпроса пред холандския премиер", каза Мартин Шулц.

Въпреки критиките,  холандското правителство отказа да забрани интернет-сайта. Правителствен говорител заяви, че уебсайтът, създаден от крайно дясната холандска Партия на свободата на Герт Вилдерс, е вътрешнопартиен въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА