Last news in Fakti

27 Юни, 2018 17:40 9 349 22

До една година може и да няма ЕС

  • ес-
  • матео салвини-
  • италия

Матео Салвини иска мерки за бежанската криза

До една година може и да няма ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

ЕС е и изправен пред екзистенциална криза и може да се разпадне до една година. Това заяви италианският вицепремиер и министър на външните работи Матео Салвини, цитиран от ANSA.

Салвини говори за предстоящата среща на върха на ЕС. Очаква се тя да бъде доминирана от разговори за бежанската криза.

„През следващите месеци ще се реши, дали Европа има бъдеще в сегашната си форма или всичко това вече е безсмислено. Не става дума за бюджета за следващите 7 години. През следващата година ще има избори за нов европарламент. Тогава ще разберем дали Обединена Европа ще съществува или не“, заяви Салвини.

Той призова неправителствените организации да спрат да прибират имигранти от Средиземно море, защото така подкрепят бизнеса на трафикантите. Според него спасителните дейности би трябвало да се извършват от тунизийските и либийските спасителни екипи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха-ха-хаааа....

    57 6 Отговор
    Тихо бе тихооо ще чуе Боци и ще ви се кара.
  • 2 херодот

    52 5 Отговор
    Бе то европейци не останаха тоя за съюза ревнал...
  • 3 ЖужИ

    18 18 Отговор
    доНИ ЩЕ ТИ СЕ КаРАМ кАЗАХ ТИ ДА ИзКАРАШ USA ОТ НАТО а НЕ ДА РАЗПАДнЕШ ЕС На кого ще продаваМ сега гаЗ на по-скъпи цени Само българсКият пазар НА гЛУПАЦИТЕ не ме устройва.
  • 4 Българина

    56 7 Отговор
    Най сетне някой да го каже, германия смаза за трети път европа безнаказано! Предния път получи плана маршал, но сега май ще получи лъвския пай от мюсюлмани! Бъдещето е на търговски споразумения, не на политически недоразумения като ЕС. юдеите или ще управляват европа или ще я разпилеят. Ес сбърка със санкциите срещу Русия. Ес имаше шанс само с икономически съюз с русия и китай но свърши. Сега всеки се спасява поединично въпросът е герб ще ни потопят ли пак с германия или да? Списъка за народния съд все повече изкристализира и в челните места са все активисти на герб... Процеса ще стартира след като кърджали мине отатък!
  • 5 ГосТ

    38 2 Отговор
    Еми не може, няма капацитет ЕС да побере цела Африка. И да взимат по бързо решения, защото така не може. Кораби ли,тея дето ги навигират тея кораби в затвора,кораба се конфискува и със същия кораб, обратно там откъдето са дошли. Австрия показа как трябва да се действа по сухопътната граница. Ясно е че М&М са некви хамерикански пионки и трябва да се взимат мерки с тях . Или от своите, или от другите членки на ЕС.
  • 6 НКВД

    47 4 Отговор
    Май Арабскста пролет стана еврпейска Зима
  • 7 Бесен Язовец

    42 2 Отговор
    ЕС отдавана се е преименувало на ,,Аврамов дом"не знам какво правят по Западна Европа знам само че не работят никъде и в Етиопия,Либерия,Пакистан и Нигерия няма война що ги наричат тогава бежанци?
  • 8 КОКО БОНГО

    45 2 Отговор
    До една година със сигурност няма да го има ЕС,защото се оказа,че ролята му била да кани,да приема,да храни,да развъжда,да защитава всякакви ИЗМИСЛЕНИ пришълци,в ролята на бежанци.

    Коментиран от #14

  • 9 Анти Брут

    14 12 Отговор
    И ти ли Бруте. Но малко хора знаят, че всички от кръга заговорници срещу Цезар са били екзекутирани.
    Е италянците, може да не чакат 2019г., а още сега да напускат ЕС. Или чакат да видат какво ще стане с ГБритания.
  • 10 ****

    37 4 Отговор
    Не чак цяла година,а колкото по скоро толкова по добре,тогава всяка държава ще взема самостоятелни решения,и сама ще избира пътя по който иска да върви,а не както сега,няколко страни да вземат решения които са в тяхна полза,и да налагат на останалите своите прищевки.
  • 11 ТОЧКАТА

    26 2 Отговор
    На 29.5,2018 Стив Банън прави обиколка в Европа и дава интервю за ,,ДИ ЦАЙТ,,.В него заявява дирекно,,.....те действително са ПРОТЕКТОРАТ на САЩ,,,,Германия и Франция са гръбнакът на ЕС,но не дават пари за отбрана,,....Та бъдещето на ЕС зависи от позицията на САЩ и възхода на национализма....Ако САЩ продължават да държат ТОЗИ ЕЛИТ/ГЛОБАЛИСТКИ И ДЖЕНДЪРСКИ/,то ЕС ще се счупи---както каза БОЙКО.....Ако позволят смяна на елита, СУВЕРЕНИТЕТ на ЕС и съответно на държавите членки ---може и да има ДРУГ ЕС....Въпросът е в ЕЛИТА....
  • 12 Бах

    25 5 Отговор
    Дай Боже по скоро.
  • 13 ССС

    25 4 Отговор
    Ха ДАНО! Тоз ЕС е вече изчерпан, крайно не демократичен и бюрокртичен.
  • 14 Голем смях

    6 16 Отговор

    До коментар #8 от "КОКО БОНГО":

    Обещаваш ли да ми духаш,ако след една година все още има ЕС. .Но най-вероятно е да ти е издухана празната кратуна.ЕС ще има и след тебе и след мене и след тези ,които още не са се родили.Просто това е единственото спасение за ЕВРОПА.550 млн. население и втора икономика в света.Съединението прави силата.

    Коментиран от #18

  • 15 Ганчо

    31 1 Отговор
    Живея в Наполи/ Италия. В автобусите няма бял човек, освен шофьора и някоя украинка. Смрад и черно.
  • 16 Ганчо

    28 0 Отговор
    Билети не купуват, возят се гратис. Скачат 50 маймуни срещу 2- ма контрольори. Няма оправия.
  • 17 Ганчо

    25 0 Отговор
    Отвреме- навреме вземам по някой да работи в градината, ама не щат и да работят! 3 часа ми приказва с Африка, пет пъти на ден си блъска главата у земята. Пародия абсолютна.
  • 18 Хикс игрек

    17 5 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    Твоята кратуна е празна.Може и да има ЕС, но не в този вид.Най вероятно ще се върне в начален вид.Богата и крадлива София и бедна умираща България.Това е ЕС.Ако така продължава следва обезлюдяване, и изчезване на държави като нас. .Освен това не виждам как се оцелява без ресурси.За да пиеш мляко, трябва крава.
  • 19 соросоидни кърлежи

    21 1 Отговор
    където мине чалма и бурка,трева не расте, а нпо лизачи трябва да ги забранят, както в нормални държави, или да ги облагат с непосилни данъци и тогава тези вредни за хора кърлежи сами ще избягат както в Унгария.
  • 20 чалма тв

    16 1 Отговор
    не може Европа да побере всички мързеливи мюслимани, работещи останаха по домовете си, а тези които тръгнаха искат само алъш-вериш и бакшиш, ама толкова са нагли и имат време 5пъти на ден да се молят на своя господ за още социални помощи, ужас...обратно всички в кочината откъдето са дошли.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мечо

    0 4 Отговор
    Още едно комунистическо говедо измуча.
    Бе не ви ли стига, че от 70 години нямате нито една сбъдната прогноза, ами още квичите?
    А хибридката Факти бърза да ни поднесе бълвоча с кеф?
Новини по държави: