10 Юли, 2018 19:24 8 803 17

Българин почина внезапно на Острова

  • българин-
  • великобритания-
  • почина-
  • враца-
  • димитър митов-
  • дете

Митко и семейството му живеели в град Лестър от две години

Българин почина внезапно на Острова - 1
Снимка: Bulnews

33-годишен врачанин е починал изненадващо във Великобритания, научи BulNews.bg. Той оставил бременна жена и дете на годинка и 2 месеца. Почернените му близките правят всичко по силите си, за да помогнат на вдовицата и да успеят да приберат тялото на починалия у дома.

Трагедията е станала сутринта в петък, 6 юли. Димитър Митов бил в дома си на Острова, когато изведнъж колабирал и започнал да се задушава. Неговата жена, която е бременна в шестия месец, се събудила от звуците на давещия се Митко, но не успяла да направи нищо, за да му помогне. Преди на адреса да пристигне линейка, мъжът починал.

Митко и семейството му живеят в град Лестър от две години. Той е работил в различни фабрики. Не е имал сериозни здравословни проблеми и близките му нямат представа какво е довело до фаталния край. В момента тече разследване и предстои да бъде направена аутопсия, която да покаже причината за смъртта.

Внезапната кончина на мъжа събра всички българи, които живеят в града, и те с общи усилия помагат на семейството да транспортират тялото в България. На помощ се отзовали и врачани, които се включват в подкрепа на опечалените. Направена е фейсбук група в памет на Митко, където близките му апелират за финансова помощ.

„Неутешима болка от загубата на баща, брат, син, съпруг, зет, приятел обедини много съпричастни на семейството хора от различни националности и държави, които събират пари, за да бъде транспортиран и погребан в България. С болка и мъка семейството споделя, че е тъжно, тежко и огорчено, че посолството ги изостави да се оправят сами“, пишат съпричастни към трагедията хора.
Всеки, който има възможност да помогне, може да го направи на банковата сметка по-долу. Събраните средства ще отидат за транспортиране на тялото у нас и за подкрепа на бременната жена на Митко и невръстното му дете.

ЦКБ
IBAN: BG22 CECB 9790 1013 3228 00
Първолетка Димитрова Митова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един от хората

    16 2 Отговор
    Бог да прости!
  • 2 Агент

    9 10 Отговор
    Новичок !

    Коментиран от #15

  • 3 Ганчо

    14 0 Отговор
    Бог да го прости. Колко ли струва да го транспортират?

    Коментиран от #5

  • 4 Жоро

    24 1 Отговор
    Какво посолство бе хора, те съсипаха държавата и са там само да си прибират големите заплати. Никой няма съчувствие от тези боклуци. Да се обединим и да помогнем драги сънародници. БОГ да го прости човека.
  • 5 Eee

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ганчо":

    Около £6000
  • 6 редник

    2 7 Отговор
    Събирането ба средства между хората за взаимопомощ , не е ли практикуване на комунизъм ? " Свободните " сме да пътуваме , ама за погребение пари нямаме ! Жалко за всичките ни сънародници ! И живи и мъртви !
  • 7 За емигранти продали

    3 20 Отговор
    Родината си - нищо , това не са българи , а безродна аморфна биомаса за асимилиране

    Коментиран от #9

  • 8 Ганчо

    8 1 Отговор
    ДОЛУ ГЕРБ И ВСИЧКИ КОИТО ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ И ПРОКУДИХА НАРОДА! СМЪРТ НА БЕСИЛОТО
  • 9 Ганчо

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "За емигранти продали":

    Льонгур, той от хубав живот в България е отишъл там
  • 10 Ганчо

    9 1 Отговор
    СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ КРАДЦИ НА НАДЕЖДА, СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ОГРАБИЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! СМЪРТ
  • 11 Хохи

    6 1 Отговор
    Каде е оня СЕЛЯНДУР БОРИСОВ да направи що.
    Бог да го прости момчето
  • 12 Християнин

    4 1 Отговор
    Бог да прости човека. Къде са Герб и Борисов наистина за да помогнат? Няма такова друго правителство в Европа, което така да нехае за поданиците си.
  • 13 Кръст

    7 1 Отговор
    Мир на душата му! Преди двайсет години един млад човек ей така си замина. Нито роднини успяха да помогнат нито никой. Наброих парите от работата му на неговата приятелка и всеки продължи по своя път. И сам да си, и семейство да имаш, като ти дойде времето това е. Аз бих го погребал в Лестър, където разкриха тленните останки на крал Ричард lll. Имат хубаво старинно гробище, а Бог и земята са еднакви за всеки.
  • 14 Почерната майка на починалия Димитър Мит

    4 2 Отговор
    Аз съм почернената майка на младия българин Димитър Митов останал завинаги на 33 год.Мили Братя и сестри Българи мили сънародници аз отгледах от много малка възраст Димитър и сестра му Камелия сираци без баща.За да мога да ги отгледам и изуча тръгнах да ставам робиня в Европа и през 2002 год.заминах за Италия да гледам стари и болни хора като заминах мойте родители в България.По то време на мен никой не ми помогна от соц.грижи за отлеждането на мойте две сирачета.От Италия се преместихме в Англия със мойте деца и снаха с надеждата за по добър живот.НО УВИ ТУК МОЯТ МИЛ СИН ВНЕЗАПНО И НЕЗНАЙНО ЗАЩО ПОЧИНА.Сега на възраст 53 год.нащо правителство:нащо Българско консолство ми затвоеи вратата и казаха да си се оправяме сами.Въпреки че им беше обяснено че миличкия ми син ни замина сираче момченце на 1.2м и през септември чакаме да се роди вторият му син.МОЛЯ ВЕКИ КОЙТО ПРИЧЕТЕ ТОВА И СПИДЕЛИ И МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ СЪВЕТ КАК МОГА ДА СЕ СВЪРЖА СЪС Г/н Слави Трифоновза да му потвърдя думите"НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА"И със г/н президента на Р.България Румен Радев и г/н Бойко Борисов.За който г/н Радев ходих лично да гласувам.Моля ако имате някакви данни Фейсбук страницата ми е Pepa Dimitrova.ПИЧЕРНАТА И ОГУРЧЕНА МАЙКА И БЪЛГАСКА ГРАЖДАНКА.
  • 15 парлак

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Агент":

    Вероятно може би менте...
  • 16 Пеперуда

    2 0 Отговор
    Транспортирането е около 15000 лв. Иставете го там, където е бик в последнуте си дни и помогнете на съпругата му. Мъртвите имат нужда сами от нашите спомени, живите са тленни и нуждаещи се.
  • 17 1333

    0 0 Отговор
    "Какво ще правим?"-"Оставете ги да блеят..." - Разговор между служители в българското посолство в гр.Лондон по повод потърсено съдействие във връзка с друг случай.
Новини по държави: