14 Юли, 2018 10:45 2 829 27

Доживотен затвор за британец, заплашил принц Джордж

  • джордж-
  • принц-
  • великобритания-
  • заплахи-
  • затвор-
  • присъда-
  • съд

Заплахи към кралското семейство

Доживотен затвор за британец, заплашил принц Джордж - 1

Кралският съд в Уулуич, източно от Лондон, осъди на доживотен затвор британския гражданин Хуснаин Рашид, който призоваваше към атентат срещу 4-годишния принц Джордж.

„Сигналът ви беше ясен – предоставихте името и адреса на училището на принц Джордж, снимка на училището на принц Джордж и инструкции и заплахи, че принц Джордж и другите членове на кралското семейство трябва да бъдат възприемани като потенциални мишени“, каза съдията Андрю Лийдс, когато прочете присъдата.

По време на заседанието на съда Рашид се призна за виновен за участие в подготовката на терористични действия и подстрекателство към тероризъм. В социална мрежа той призоваваше привържениците на радикалния ислям да извършват нападения срещу хора, като използват бомби и хладно оръжие, а също и да инжектират отрова в сладолед в магазините.

През октомври миналата година той публикува снимка на 4-годишния принц Джордж и адреса на училището Thomas's Battersea в Лондон, в което той учи. Отдолу имаше текст „дори кралското семейство няма да бъде оставено на мира“, предаде Нова телевизия. Освен това при разследването в телефона на обвиненият британски гражданин беше открито събраното там ръководство с името „Муджахидин единак“, в което се съдържаха статии за това как се приготвят самоделни взривни устройства при домашни условия.

Обвинението твърди, че Рашид имал намерение да публикува тези материали, което не станало поради залавянето му от полицията. Подсъдимият е преподавал в град Нелсън и според разследването имал намерение да замине за Сирия, за да се включи в бойните действия на страната на екстремистите от „Ислямска държава“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    16 4 Отговор
    Заради такива примати страдат обикновените мусюлмани!
    Да си понесе отговорността с цялата тежест на закона!
  • 2 Кавала

    28 4 Отговор
    .мюсюлманската религия е религия на тъпотата,безсмислените лишения и незачитане на жената освен като нещо за разплод.Затова са толкова лесно манипулирани .Само ,че на правоверните мюсюлмани на небето не ги чакат 60 девственици ,а един голям х.й!!!

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    2 26 Отговор

    До коментар #2 от "Кавала":

    Ти не познаваш Исляма за да му даваш такива определения! Относно жената мусюлманка мога да ти кажа,че има права за които другите жени могат само да мечтаят,но поради обичаите,традициите и мъжката суета,жената е НАБЕДЕНА за безправна,но четейки Кураничните текстове въобще не е така.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "harri":

    Така е ,който не чете като теб,наистина е като думите ,които ми отправяш,а на Ердоан няма какво да му целувам,защото той е президент на друга страна и там си няма пръст,но ти ако толкова го обичаш,моля направи го.
  • 6 Кики

    9 5 Отговор
    Доживотен затвор за няколко написани реда!?
    А някои хора се чудят, как през социализма за виц от няколко реда може да те вкарат в затвора!
    Да, законите трябва да са строги и всеки трябва да внимава какво говори и върши.

    Коментиран от #9, #18

  • 7 Иванов

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ти си чети кураничните текстове,но мъжът ти си ги тълкува по своему и г"зът ти пати. Аз ти препоръчвам да изучаваш и други текстове. Примерно Махабхарата, Ведите и най- вече Тора. Тоест там където те се изповядват жените имат реални права, а не права на книга. Не ти препоръчвам официалните Евангелия, защото знам какво са ти набили в чутурата от малка, чел съм Корана до стр. 100, забъкнах се от измишльотините мохамедови и спрях. Та прочети и ти нещо различно, поне да имаш база за сравнение. Аз да ти кажа, човек си носи варата в Твореца по рождение. При смъртна опасност тя излиза на преден, съзнателен план и детето вместо Майко, започва да вика- Боже( Аллах). Та това, което иде отвътре е важното, стига да не е производно на Егоизма( дявол, шейтан). Щом не е от Егоизма( ще ти отрежа главата и ще ти взема имането и децата за роби, щото си ниверник- примерно, това е чист егоизъм) и чевстваш радост, обич и подем, от Бога е! Е това следвай и няма да сгрешиш, където и да се намираш.

    Коментиран от #10

  • 8 гост

    2 2 Отговор
    Предоставени лични данни,и то от кралския дворец!За такива ,гилотина!
  • 9 ПЕЕВ

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Кики":

    КАК СРАВНЯВАШ ВИЦ ЗА ТОДОР ЖИВКОВ С ПОДТИКВАНЕ КЪМ УБИЙСТВО.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кики

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "ПЕЕВ":

    Зависи на каква тема е вица... най - рискован беше политическия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иванов

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Уважаема,това, че не съм разбрал какво чета не е така, защото при мен текстовете са съпроводени с вътрешен усет, виждане и т.нат. Ще ти споделя, Кой се крие зад името Аллах. Това е великият Анунак Мардук. Кой и той можеш да научиш подробно от книгите на Зекария Сичин, на руски ги има всичките. Да, Мардук е велик войн,но не той е сътворил Небето и Земята. При всички досегашни войни за господство над тази планета през хилядолетията е пичелил много битки, но Винаги е губил войните. ВИНАГИ!!!

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    Извинявай,но твоите писаници са пълни глупости!
    Нямам намерение да обсъждам темата свързана с Исляма ,с човек който има "усет и виждане" относно религията.
  • 15 Иванов

    2 4 Отговор
    Този, който е сътворил Небето, Земята и боговете( като Мардук) може да бъде търсен само в Тора, универсалния Закон и Нищо не може нито да се дабави, нито да се премахне оттам. Всичко друго е самозванство и рано или късно ще изчезне в безкрая на времето. Тълкувания са допустими, но не и на статистическия принцип, че всичко може да се докаже чрез сравнаване на бази данни, които не са реални или актуални. Според мен, хората трябва внимателно да изучат характера на своите създатели Анунаки, защото техните слабости са и наши пороци и да се откажем от любимите им войни, защото в тях ние сме само пушечното месо. Трябва да се научим да живеем братски помежду си. Нищо повече!

    Коментиран от #17, #27

  • 16 Ню Пакистан

    5 2 Отговор
    Да го пуснете момчето, ще го правим кмет на Лондон!

    Коментиран от #21

  • 17 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иванов":

    Според това,което си писал,твоите богове имат братя,сестри, съпруги...?Значи божествената сила се наследява?
  • 18 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кики":

    Че аз колкото вицове за бай Тошо съм разказвал по негово време би трябвало още да съм в затвора. Това са пълни глупости!

    Коментиран от #20

  • 19 гост

    4 1 Отговор
    Само като му видиш мюсюлманската муцуна.... дори и да не е направил нищо, заслужава да се изгори жив.
  • 20 Кики

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Пешо":

    Колега, ами то всеки е разказвал вицове...
    Не приемай всичко в буквалния смисъл. Все пак има вероятност да те арестуват, ако тръгнеш да говориш наляво и на дясно на всеослушание, и някой би могъл да те подшушне.
  • 21 Реалист1

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ню Пакистан":

    Имат си един такъв, защо им е още един брадатко
  • 22 Някой

    6 1 Отговор
    Този е толкова британец, колкото аз - марсианец.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Виж само какъв красавец ? Девиците ще се избият за него .
  • 25 Гадната Англия

    1 1 Отговор
    Уулич, четвърта зона под Темза ... където неотдавна заклаха на улицата анлийското войниче с викове Аллах Акбар ... където бял човек и да видиш, сигурно ще е поляк ... където нормалните хора гледат уплашено ... където Европа свършва и няма връщане назад
  • 26 МАК

    0 0 Отговор
    Няма какво в затвора направо да бъде репатриран обратно без право ба обжалване в арабския затвор там да лежи!!!
  • 27 доктор фройд

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Иванов":

    Ех, Иванови! Потеглихте добре, но после тва хапче почна да действа ...
Новини по държави: