Last news in Fakti

5 Август, 2018 18:45 1 514 3

Мечка нападна мъже в румънски град

  • румъния-
  • младежи-
  • мечка-
  • нападение-
  • град-
  • ранени

Няма риск за живота на ранените

Мечка нападна мъже в румънски град - 1
Снимка: Shutterstock

Двама младежи бяха приети в болница, след като бяха нападнати от мечка в центъра на румънския град Бъйле Тушнад в централната част на страната, предаде агенция Медиафакс. Младежите са получили наранявания по краката, лицето и гърдите, но са в стабилно състояние в Окръжната болница за спешна помощ.

Инцидентът е станал в централната част на града рано днес. Двамата млади мъже, на по 27 години, вървели към гарата, за да отидат на работа в град Миеркуря Чук. Единият от пострадалите е претърпял операция, тъй като е имал по-сериозни наранявания на торса. Той бил скочил да помага на приятеля си, който бил нападнат първи, а в крайна сметка получил по-тежки наранявания, съобщава Медиафакс.

„Вторият, който скочил в помощ на приятеля си, е пострадал повече. Мечката е откъснала меки тъкани, причинявайки рани в областта на торса. Това е по-тежък случай, най-тежкият в последно време", каза директорът на болницата д-р Конрад Жудит. Той допълни, че животът на младия мъж не е в опасност. И двамата нападнати остават в болницата.

Председателят на Окръжния съвет на Харгита Чаба Борбой написа на страницата си във Фейсбук, че младежите са били нападнати от мечка, която има две малки. В публикацията си той посочва, че жителите на Бъйле Тушнад са на границата на търпението от мечките, които често слизат от гората. През юли други двама мъже бяха нападнати от мечка в Бъйле Тушнад, предаде БНТ.

Тази седмица гладна мечка унищожи хладилника на Центъра за закрила на детето в града, където са настанени 50 деца, посочва още агенцията. Окръжният съвет на Харгита настоява за предприемане на спешни мерки, тъй като много мечки се разхождат по улиците на града и в райони, където има възрастни хора и деца. Според местните власти в периода, в който зреят плодовете, мечките всеки ден влизат в дворовете на хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маша

    6 5 Отговор
    Да не влезе руската мечка в двора ...
  • 2 Тъп

    2 0 Отговор
    Друмев ще е пратил да стряска отанчетата.
  • 3 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    Аз затова като ида в планината първо отсичам един дрянов прът и си правя копие със шведският си щик-м96. И съм спокоен.
Новини по държави: