Last news in Fakti

11 Март, 2012 19:20 3 112 3

Саркози вади Франция от Шенген

  • никола саркози-
  • франция-
  • шенген
Саркози вади Франция от Шенген - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Никола Саркози заплаши, че ще извади страната от Шенген, ако не бъдат затегнати мерките срещу нелегалната имиграция. Преди дни държавният глава, който е в неизгодна позиция в навечерието на изборите, излезе с констатацията, че има твърде много чужденци във Франция.

В този дух Саркози продължи разсъжденията си и днес, изнасяйки реч на митинг в своя подкрепа в Париж. Там той обяви, че трябват спешни промени в свободното пространството за движение на хора, стоки и услуги, защото иначе Европа била заплашена от „спукване”, предаде Би Би Си.

Ако да 12 месеца няма напредък по въпроса, Франция ще се оттегли от Шенгенското споразумение, закани се Саркози.

За целта, разбира се, първо трябва да бъде преизбран на изборите на 22 април. Фаворит на вота обаче е социалистът Франсоа Оланд, който пък ще облага богатите французи с драконовски данъци.

Шенгенската зона позволява свободно придвижване на хората от 25 страни-членки – без България и Румъния.

Имиграцията е една от основните теми в предизборната реторика на Саркози. Той дори обеща да намали броят им във Франция, а миналата година запозна скандална депортация на роми.

Саркози лансира и друга идея по аналог на САЩ – да се приеме закон, насърчаващ потреблението на европейски продукти в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .............

    0 2 Отговор
    Хората искат да се махат от Шенген,а ние се натискаме .
    Тъпанарска държава сме.

    Коментиран от #3

  • 2 ее

    2 0 Отговор
    НЕ ти си тъпанар !Видял нещо и айде ... на вас няма угодияяяяяя !!!
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от ".............":

    @1 abe tisi mnogo zaluhav