Last news in Fakti

14 Октомври, 2018 14:47 1 608 4

Бунт в затвора в Сан Ремо

  • затвор-
  • бунт-
  • сан ремо

Претъпкани килии

Бунт в затвора в Сан Ремо - 1
Снимка: Shutterstock

В събота срещу неделя в затвора в Сан Ремо е имало бунт. Над 40 лица, излежаващи присъдите си, са започнали протест срещу условията в затвора, съобщи Микеле Лоренцо, представител на италианската полиция. Причината за негодуванието са отдавна препълнените килии. Първоначално затворниците са протестирали „цивилизовано”, но към 02.00 ч. през нощта са започнали да изхвърлят телевизори, мебели и газови балони към вътрешния двор на затвора.

Спешно на място са пристигнали директорът на затвора и неговите заместници. Бунтът е продължил до сутринта. След дълги преговори администрацията е успяла да убеди затворниците да прекратят протеста, а виновните за него са в изолатора.

В затвора в Сан Ремо присъди могат да излежават 190 души, но към момента там има 270. По думите на Лоренцо, ситуацията в затвора показва пълната безпомощност на администрацията да се справи с проблема. Според него е необходима намесата на министъра на правосъдието, тъй като подобен проблем има и в другите затвори в тази част на Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    1 1 Отговор
    Сорос ги подкукоросъл, няма друг кой !

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТОА ШПЕК СЯ Е НАМОДА .РОДИ СА

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шпек Салам Народен":

    В ДЕМОПРЕИБАЦИЯТА. СИГУР МНОГО ОБИЧАШ ДА ТИ СТЪРЧИ ОТЗАД....
  • 4 и ТЕ ТАКА

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Не позна.....Путин е.
Новини по държави: