Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 11:20 2 143 2

Воден апокалипсис в Южна Франция

  • апокалипсис-
  • дъждове-
  • наводнения-
  • франция-
  • од-
  • жертви

Има загинали

Воден апокалипсис в Южна Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко петима души загинаха при наводнения в Южна Франция, предадоха френските медии. Най-тежко е положението в департамента Од, където беше обявен и червен код.

Хеликоптерите на гражданска защита чакаха края на пороите, за да могат да започнат спасителните операции. В региона само за дни паднаха валежи, които обикновено се изливат за месеци. Много хора се качиха на покривите на своите домове, за да се спасят. Властите предприеха мащабни спасителни операции. Службите ще използват хеликоптери, за да изведат бедстващите, защото не могат да стигнат до тях с лодки или автомобили. Един от загиналите е бил отнесен от наводненията, докато спи.

Училищата в департамента Од бяха затворени, а местните бяха призовани да останат по домовете си. Проливните дъждове не са необичайни във Франция по това време на годината, но метеоролозите са озадачени. Изключително топлата морска вода по средиземноморското крайбрежие на страната може да засили дъждовете. Според местната метеорологическа служба 2018 година е най-топлата във Франция от 1900 насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 445

    9 5 Отговор
    И защо никой не търси виновни ? Това ако беше тук щяха да са протести, бдения , петиции, Нинова щеше да иска оставката на правителството и т.н. Срамота.

    Коментиран от #2

  • 2 Онзи

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "445":

    Още един , който сравнява Мерцедес с Лада
Новини по държави: