Last news in Fakti

26 Март, 2012 20:27 680 2

Тайни вечери или главоболия за Камерън

  • дейвид камерън-
  • великобритания-
  • скандал-
  • корупция

Британският премиер Дейвид Камерън попадна във вихъра на корупционен скандал и ще се принуди да обяви имената на влиятелните бизнесмени, с които се е срещал. Спекулациите сочат, че „вечеринките” му били с цел да съберат „на тъмно” пари за управляващата в момента Консервативна партия, предаде Евронюз.

Камерън вече призна, че е вечерял с големи „донори” на неговата партия, но настоя, че тогава нищо нередно не се правило. „Нито една от тези вечери не е платена от данъкоплатците. Повечето от хората познавам от години”, увери премиерът.

Скандалът избухна след разкритията на бившия ковчежник на Торите Питър Крудас. Той бе заснет със скрита камера да предлага и „среща” и достъп до Каменър. Опозицията вече поиска независимо разследване за тъмната схема, за да се изясни кой с кого и за какво се е срещал.

Крудас описа картината, при която срещу 250 хиляди лири годишно може да си осигурите „топла връзка” в „Даунинг стрийт”.

Камерън категорично отхвърли нападките на Крудас и определи думите му като „неприемливи”.

Мнозина вече припомнят иронично обещанието на Камерън да проведе операция „чисти ръце” в политиката, визирайки скандалите с разходите на предишните управляващи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРАТОР

    0 0 Отговор
    И ТИ ЛИ ... БРУТЕ !?
  • 2 соти

    0 0 Отговор
    Айде бе!?!!! На запад няма корупция бе-няма ..... Всияки са честни даже политиците . Невервам ,ами нали те ни учат на чест -достойнство-мьдрост-милосьрдие-вяра в бога......... Невервам!!!!!