Last news in Fakti

27 Януари, 2019 17:00 1 866 2

Японски компании получиха писма с цианид

  • япония-
  • цианид-
  • цианкалий-
  • писма-
  • фирми-
  • полиция

Японската полиция води разследване по случая

Японски компании получиха писма с цианид - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Японската полиция започна разследване във връзка с подозрителни писма с прах, съдържащ цианкалий, получени в 9 компании от различни райони на страната, предаде ТАСС, позовавайки се на местните медии.

Пликовете са доставени в петък в офисите на фармацевтични фирми в Токио и Осака, компания за хранителни продукти в северния град Сапоро и в редакцията на столичен вестник. В някои от тях криминалистите са открили цианид, смесен с останалия прах.

Най-малко в един от случаите е приложено искане да бъде преведена по определена сметка равностойността на 31 000 долара в биткойни. Изпращачът заплашва в противен случай да разпространи продукти, съдържащи цианид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Индианец

    7 0 Отговор
    ''Около 1,4 млн. тона цианид се произвеждат годишно в света, като само 13% от това количество се използва за добив на злато. Останалите 87% се изразходват за производство на пластмаси, лепила, противопожарни средства, козметика, лекарства, храни и като противозаледяващо средство при зимната обработка на пътищата.'' - извадено от Wikipedia!
    Голяма заплаха щом го има и в храните.

    Коментиран от #2

  • 2 El Torro

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Индианец":

    Нали знаеш каква е разликата между лекарството и отровата?.Дозата.
Новини по държави: