Last news in Fakti

28 Април, 2019 22:32 4 046 16

Холандия е безопасен рай за детско насилие

  • насилие-
  • деца-
  • рай-
  • холандия-
  • тормоз-
  • интернет уоч-
  • снимки

Тревожни данни идват от ниската земя

Холандия е безопасен рай за детско насилие - 1
Снимка: Shutterstock

Почти половината от всички снимки на сексуално тормозени деца, които са докладвани на фондацията "Интернет Уоч", са в Холандия, съобщиха от фондацията, предаде Би Би Си.

Те потвърдиха, че над 105 000 уеб адреса са свързани с нелегални снимки през 2018 г. и 47% от тях са регистрирани в Холандия. От организацията предупредиха, че страната е станала "безопасен рай за детско насилие", предаде БНТ.

Холандските власти признаха, че има увеличен брой на докладите за насилие на деца и обещаха да се справят с това. Фондацията "Интернет Уоч" е независима организация, която позволява да се докладват незаконни снимки на насилие над деца, които са намерени в интернет. Организацията работи със сайтове, социални мрежи и властите, за да може снимките да бъдат свалени и разследвани.

Повечето от снимките (82%) са били намерени на платформи за споделяне на снимки, а не в социални мрежи или частни сайтове. Някои от тези платформи са базирани в Холандия заради ниските такси за хостинг. От организацията отказаха да съобщят имената на сайтовете, в които са намерили подобни снимки, но заявиха, че работят с компанията, за да са сигурни, че незаконното съдържание ще бъде премахнато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    46 0 Отговор
    Какво се чудите, те си имат и партия на педотата.

    Коментиран от #2

  • 2 Барчо

    55 2 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    За голямо съжаление отдавна не се учудвам на подобни олигофрении. Запада поде темата за затриване на човечеството в името на единствено признатата от тях светиня - ПЕЧАЛБАТА. В името на парите се продава всичко, като се почне от оръжие и се приключи с педофилията, като преди това се мине през всички извращения. Първата лястовичка за педофилията беше стартирана с филмирането на "Лолита" и присъжданите му награди във времето. Педофилията е замазана в уж сложните психо-философски състояния на героя. Сега се посяга и срещу единствения метод за възпитанието на децата и това е строгостта. А да възпитаваш едно дете само като му философстваш с прочувствен родителски тон е невъзможно. Така децата са готови свободни електрони, които са и неориентирани при това за в живота. Точно такива са необходими за капитала, да могат да бъдат смачкани и така да си останат.

    Коментиран от #3, #15

  • 3 Bubbles

    34 0 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Е аз като им обяснявам на някои че само с галене и гушкане не става ми викат че съм ненормален.

    Коментиран от #5

  • 4 факт

    7 1 Отговор
    и финикийци е имало...
  • 5 Барчо

    39 0 Отговор

    До коментар #3 от "Bubbles":

    Ами ние обясняваме, но всякакви организации се финансират отвън, за да се унищожат стабилните практики от пантивека, които са се доказали във времето като единствения верен път. Унищожаването на българската младеж в момента е задача номер едно на самата ни държава. Студентски град е превърнат в публичен дом и нарко център. Пред всяко училище има нарко дилър. Черни и бели бачкатори ходят там за да "опънат" някоя студентка или мека китка срещу жълти стотинки. Това естествено може да стане само с активното съучастие на тези дето трябва да пазят децата ни от тези "благини на капитала". На тези пък им е казано на ония дето пък са над тях, а на ония най-отгоре и е казано от "началниците" зад граница. В малка България всичко се знае и няма как това да процъфтява ей така ..... нелегално. В сравнение в студентските райони в чужбина дори няма магазини, да не говорим за заведения. Храниш се в студентския стол и толкова. Там само се учи.
  • 6 Християнска Държава

    34 0 Отговор
    Еми то в тая Холандия с тая трева и тая проституция народа съвсем е изтрещял. Вие как си представяте надрусано семейство да си гледа детето ???
  • 7 Майкооо

    21 0 Отговор
    В Холандия са най големите извратеняци и педофили събрани от целия свят
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Барчо

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Всяко прекалено нещо е вредно, а истанбулската конвенция е прекалена. Не някакви конвеции защитават, а прилагането на законите, стига да са добре премерени и в полза на обществото. Естествено, че за а се стигне до прилагането има много предварителна работа на съответните органи, които трябва да я свършат по най-добрия начин. То си е цяла верига и ако някъде има слабо място, се къса и всичко губи смисъл. По тази причина в общество в което властват единствено "парите", няма шанс правото и законите да са еднакви за всички. По този начин винаги ще има примери за "недосегаеми" престъпници, и те ще са светлина в очите на мижитурки, които имат умствената възможност за реализация единствено като такива.
  • 10 Дух

    2 0 Отговор
    Да тръгне един ден на дъното на океана!
  • 11 Помнещ

    2 0 Отговор
    Ти да видиш!
  • 12 Уйо уев

    0 4 Отговор
    Става въпрос за споделянето на снимките със насилие, а не за самите издевателства. Авторката чела чела не разбрала, но тръгнала да разпространява.

    Коментиран от #14

  • 13 Яверт

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Винаги ми е било смешно името Истанбул ска конвенция. Извратен чувство зе хумор. Турция и човешки права!
  • 14 Яверт

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Уйо уев":

    О приятелю. Там където лесно се разпространява лесно се и извършва.
  • 15 Крали Марко

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    100000+! МНОГО ТОЧЕН КОМЕНТАР И МИНИАНАЛИЗ НА ИМПЕРИАЛИЗМА, Барчо !
  • 16 Docenta

    0 1 Отговор
    В холандия всичко е направено за децата и техните родители да е максимално добре.Няма ученици които да пушат в междучастията или пред училището.Да не говорим за тренировъчните бази в училищата или перфектното състояние на тротоарите
    и детските площадки където може да буташ детска количка без да се пребиеш от счупени плочки
Новини по държави: