Last news in Fakti

14 Май, 2019 08:57 1 769 5

Румъния разби канал за трафик на мигранти през България

  • бежанци-
  • българия-
  • румъния-
  • мигранти-
  • трафик-
  • канал

Трафикантите ги откарвали в Румъния през България и Сърбия

Румъния разби канал за трафик на мигранти през България - 1
Снимка: Shutterstock

Представители на румънската полиция, управлението за борба с организираната престъпност и тероризма и граничната полиция разбиха мрежа за трафик на нелегални мигранти на територията на Румъния и извън границите ѝ, предаде ТАСС, позовавайки се на румънското радио.

Органите на реда са обискирали 15 жилища в Арад и Тимишоара и са открили в едно от тях 12 мигранти, очакващи да бъдат транспортирани. При операцията са задържани около 20 души по подозрения за създаване на престъпна група и незаконен трафик на мигранти.

Групата била специализирана в организирането на транзит на мигранти през Румъния и изпращането им към страни от Западна Европа. Неин лидер бил сириец, който бил арестуван от полицията в Тимишоара. В мрежата имало превозвачи, собственици на жилища, водачи.

Членове на групата вербували в Турция мигранти от Сирия, Ирак и Афганистан и ги откарвали в Румъния през България и Сърбия. След като се съберяла група от 80-90 мигранти, ги качвали в камиони, скрити между стоките, и ги изпращали в Унгария. Всеки мигрант плащал за транспортиране до Германия или Австрия от 12 до 15 хиляди евро. По този начин били транспортирани стотици мигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    16 1 Отговор
    Тия нещо бъркат.Тиквата каза,че пиле да мине над оградата и го ловят във въздуха
  • 2 Будалата

    13 1 Отговор
    А Тиквата мечтае за Шенген.

    Коментиран от #3

  • 3 1234

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Будалата":

    Ееее ти пък, те не са хванали пилета, маймуни различно е... Таз ограда е за пилчарник, не за маймунарник.... Въпреки че след още 30 г може и да се ъпгрейдне и до зверилник

    Коментиран от #4

  • 4 Мъка

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Добре, 15 хиляди евро откъде ги имат тия ?? И знаят ли, че с тия пари ще си купят апартамент в Турция!
  • 5 асддса

    0 0 Отговор
    Бих искал да попитам от къде имат тези нуждаещи се бедни хора по 15 хиляди евра ?
    И също така бих искал да попитам каква част от европейците могат сега веднага да извадят 15 000 кеш ?
Новини по държави: