28 Май, 2019 18:00 9 143 93

САЩ притискат Турция

  • турция-
  • с-400-
  • сащ

Опити за блокиране на споразумението за С-400

САЩ притискат Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Турция е подложена на натиск от страна на САЩ за анулиране на оръжейна сделка с Русия, предаде Анадолската агенция, съобщи БНР.

Министърът на отбраната Хулуси Акар заяви на брифинг, че искането на САЩ страната му да се откаже от купуването на зенитно-ракетни системи С-400 от Русия до края на първата седмица на юни е неприемливо.

Миналата седмица американски медии съобщиха, че до края на първата седмица на юни Турция трябва да отмени сделката за закупуване на зенитно-ракетни системи С-400 от Русия в полза на американските "Пейтриът" или рискува санкции. САЩ също така заплашиха Турция да я отстранят от съвместния проект за създаване на изтребители Ф-35. Заплахите бяха отправени от влиятелни американски сенатори, отбелязва ДПА.

Вашингтон се опасява, че Русия може да използва системата С-400, за да получи данни за възможностите на изтребителя Ф-35. Турция е партньор на САЩ в производството на Ф-35 и самата тя ще получи такива изтребители.

Вчера Турция заяви, че сделката за С-400 с Русия е вече сключена. Хулуси Акар каза, че е започнало обучението на турски експерти за работа с руските системи, а първите доставки се очакват през юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    13 40 Отговор
    Къде си ве Милиционер? Защо мълчиш и си се вил пак на кълбо? Идиот.

    Коментиран от #6

  • 2 СссереМ

    39 53 Отговор
    Айдеее,лирата стигна боливара.

    Коментиран от #8, #42

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 El chochoneto

    20 84 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 5 Даммммм

    103 13 Отговор
    Не че ми пука за чалмите-но както винаги САЩ рекетират -дори и сьюзниците си.Представяте ли си ако нашите тупани бяха отказали покупката на американските Ф-ове..?.??...??

    Коментиран от #24

  • 6 ****

    52 13 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Ти случайно да нямаш лош спомен от някой руски милиционер,защото само това пишеш?

    Коментиран от #9

  • 7 Сметката

    86 7 Отговор
    Накратко - откажете се от тяхното, вземете нашето (т.е дайте парите на нас). Освен това става дума за системи контролирани от тях, и които не биха могли да се използват срещу тях и още някои, а турците точно обратното целят-свобода на действие.

    Коментиран от #36

  • 8 Fx брокер

    21 69 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Турчаците, ако са умни (което е силно съмнително -те си имат аллах ,който мисли и заради тях) ще купуват скоростно $ и € ,че след 10.06 турската централна банка открива нов завод за тапети...а боливара ще е със статут на убежище. Вчера имаше статия, в която 1 500 000 турчака искали на Марс..интересно ,а колко ли ще искат на Юпитер или Сатурн като им наложат санкций краварчетата?
  • 9 Анти милиционер

    7 17 Отговор

    До коментар #6 от "****":

    Защо се засягаш? Да не си милиционер?
  • 10 гост

    29 47 Отговор
    Турция е изкуствено създадена държава като противовес на СССР ,а по-късно и на Източния блок...Тях вече ги няма,затова е време и турския експеримент да приключи ..и както е тръгнало ще приключи много бързо.А след време кюрдите ще вдигат паметници на Ердоган ще го честват като основател на Кюрдската държава...

    Коментиран от #20

  • 11 гост

    14 21 Отговор
    Eĸcпepт: Typcĸaтa вaлyтa мoжe дa пaднe дo 10 лиpи зa дoлap в cлeдвaщитe 2 гoдини . Typcĸaтa лиpa лecнo мoжe дa пoeвтинee oщe и дa пaднe дo 10 лиpи зa щaтcĸи дoлap пpeз cлeдвaщитe 2 гoдини. И тoвa e oптимиcтичнaтa пpoгнoзa, бaзиpaнa нa нacтoящoтo нивo нa инфлaциятa в cтpaнaтa. Toвa пишe в cвoй aнaлиз инвecтициoнният ĸoнcyлтaнт Maтeин Xaлид, пyблиĸyвaн oт АМЕ Іnfо.

    "Typcĸaтa лиpa пoeвтиня дo 8-мeceчнo дънo нa нивo oт 6,15 лиpи зa дoлap. Глoбaлнитe инвecтитopи изгyбиxa дoвepия в иĸoнoмичecĸaтa и мoнeтapнaтa пoлитиĸa, вoдeнa oт Πapтиятa нa cпpaвeдливocттa и paзвитиeтo (ΠCP). Peшeниeтo нa Bиcшaтa избиpaтeлнa ĸoмиcия зa oтмeнянe нa peзyлтaтитe oт ĸмeтcĸитe избopи в Иcтaнбyл вĸapa Typция в oщe eднa пoлитичecĸa ĸpизa", пocoчвa eĸcпepтът.

    Xaлид пocoчвa твъpдeния нa Fіnаnсіаl Тіmеѕ, cпopeд ĸoитo цeнтpaлнaтa бaнĸa в южнaтa ни cъceдĸa e изпoлзвaлa вaлyтни cyaпoвe c мecтни бaнĸи, зa дa пoвиши peзepвитe cи в чyждecтpaннa вaлyтa. Πpeз 2019 гoдинa пocлeднитe пaднaxa дo нoвo дънo и ĸaтo oт cмeтĸaтa бъдaт изĸлючeни ĸpaтĸocpoчнитe зaeми, peзepвитe възлизaт нa 27 милиapдa дoлapa.
  • 12 гост

    15 18 Отговор
    "27 милиapдa дoлapa щe ca нeдocтaтъчни, зa дa зaщитят вaлyтaтa в мoмeнт, в ĸoйтo дoвepиeтo ĸъм пapичнитe пaзapи в Иcтaнбyл и Aнĸapa ce изпapи. Зapaди тoвa и Typcĸaтa цeнтpaлнa бaнĸa вeчe нямa дa мoжe дa ce нaмecвa нa вaлyтния пaзap eфeĸтивнo, зa дa ĸoмпeнcиpa paзпpoдaжбитe нa чyждecтpaннитe инвecтитopи, a cпaдът нa тypcĸaтa лиpa щe ce ycĸopи дo cвoбoднo пaдaнe", cмятa Maтeин Xaлид.

    Aнaлизaтopът пocoчвa, чe ceгa няĸoи инвecтитopи, пpeдимнo oт Близĸия Изтoĸ, ca изĸyшeни oт дoбpитe cдeлĸи, ĸoитo биxa мoгли дa нaпpaвят нa имoтния пaзap в Typция и ĸoнĸpeтнo в Иcтaнбyл. Xaлид oбaчe cмятa, чe e "лyдocт" дa инвecтиpaш в cтpaнa, чиятo вaлyтa e изгyбилa 85% oт cтoйнocттa cи cпpямo дoлapa пpeз пocлeднoтo дeceтилeтиe.

    Коментиран от #18, #46, #48

  • 13 Християнин

    42 1 Отговор
    Турция има най голямата армия в европа а се превъоръжава защо!
  • 14 Кобилкина

    31 14 Отговор
    Ревнивецът (сащ) притиска невярната си любовница (турция) която като всяка к*рва е предпочела по голямата ''ракета'' на руснака.

    Коментиран от #54

  • 15 Бах

    36 9 Отговор
    Абе неразбраха ли тия джендъри отвъдокеана , че сделка не се разваля.
  • 16 Учуден

    34 4 Отговор
    Ей, маамустара, к'во става тука, бе? Толкова кандърми, заплахи, натиск, нерви и истерия от усаняците за едни нищо и никакви руски кюнци, дето за нищо не стават! Е струва ли си да се хабят задокеанските жидомасони за нищо работа? Като са безопасни руските играчки, оставете ердогановите поданици да си играйкат с тях и туй то! К'во ви бърка? Инак ще вземе човек да си помисли, че онази работа с нищо-не-ставането не е баш вярна и от "кюнците" на УСА-то май взе да му припарва под краката...

    Коментиран от #39

  • 17 Аз си знам

    27 5 Отговор
    САЩ да си гледат работата!!!
  • 18 ivan4o

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Мно си се забил в тема Турция.пхахах

    Коментиран от #22

  • 19 Ако мине номера

    15 2 Отговор
    Ся да видим какъв корифей на политиката е султан ердоган. Аз мисля ще САЩ блъфират и биха се примирили ако ердоган купи руски ракети само и само да го запазят в НАТО. Но дали ще се усети, или ще потдаде на шантажа, време то ще покаже.

    Коментиран от #21

  • 20 ivan4o

    11 8 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Доколкото знам и Ататюрк е българин нали, ние им го пратихме, както австро унгарците ни пратиха техния принц за княз

    Коментиран от #91

  • 21 ivan4o

    16 7 Отговор

    До коментар #19 от "Ако мине номера":

    Не знаеш ли немците как ги изгониха от Турция. Амитата имат 15 бази в Турция , ако искат да ги изпъдят и тях кът кучета , барабар с радарите дет пазят исраел.пхаахах

    Коментиран от #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ivan4o

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    От валутния борд само за магистрали пускат заеми, пхохаххаахаххахедин цех неможе да се построи.пхахахах

    Коментиран от #60

  • 24 Лично мнение

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Даммммм":

    Че то беше ясно като бял ден - американците изкараха коза с продаването на паспорти малко преди каракачанов да ходи в САЩ и като се върна веднага почна да пее за Ф16. Все пак забелязвам че се опитва поне да договори сносна цена, след като се разбра че за арабите цената е 1/2 на долу. А и боко тиквата нещо се научи, че краварския шпек колкото и да го джвака, нищо не пуска - преди изборите соросоидите лансираха за пореден път тяхната подлога кристалина георгиева в нагласена надпревара за шеф на европейската комисия. Но забележи че тиквата си направи пас, вместо да се бие в гърдите. Нещо да чуваш по медиите да се тръби - няма и да чуеш, щото не иска да се излага с нея както при избора за шеф на ООН.
  • 25 Хахаха султанът само с един ход

    30 4 Отговор
    Загроби най-скъпоструващият американски проект. Кой ще купува "невидимите" самолети като Ердоган покаже на цял свят колко са невидими? Газ пикаят американците и подлогите им...

    Коментиран от #26

  • 26 ivan4o

    20 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха султанът само с един ход":

    Че го вече 1 ф 35 е свален от сирийските С300 , изявлението на израел че птици са се ударили у ф 35чето
  • 27 Брадвата

    5 2 Отговор
    Навремето Паси-то с Трабанката, ако се беше опънал на "съюзниците", сега щяхме да сме 51-ви американски щат. А той ни предаде без бой, истински предател!

    Коментиран от #34

  • 28 Гледач

    16 21 Отговор
    САЩ прави ЦИРК. Ако реши за 6 месеца Турция ще се върне в каменната ера ЕТО как.ЗАПАДНИТЕ туристи спират да ходят по курортите. Големите западни фирми напускат страната. БАЗАТА инджирлик я закриват.Кюрдите получават от някаде модерни оръжия .Почват проблем на турските превозвачи.И накрая САЩ ВЛИЗА В ТУРЦИЯ ДА ДЕМОКРАТИЗИРАТ СТРАНАТА.ВСИЧКО ТОВА ЩЕ Е РЕСНО АКО РЕШИ САЩ

    Коментиран от #33, #35, #52

  • 29 КОНСТАНТИНОВ

    26 4 Отговор
    Всяка страна не играеща по свирката на с.а.щ е заплаха за тях.Смърт за тази сатанинска ционистка страна.Без с а щ
    света ще бъде мирен.
  • 30 Рошко

    4 1 Отговор
    Няма ли какво друго да пишете ,че всеки ден ми драскате едно и също

    Коментиран от #61

  • 31 Лично мнение

    14 6 Отговор

    До коментар #21 от "ivan4o":

    Знам, обаче ердоган знае и че дъжравата му става все по-слаба икономически, което хем раклаща престижа му сред своите, хем улсенява американците, ако решат да му спретнат някоя пролет, да сложат друг послушко и Турция да си остане в НАТО, да купува американски оръжия и да е още по-зависима. Ердоган е започнал по този начин - като американски послушко, и си е извоювал известна независимост на гърба на силната държава, ама столчето му се клати все повече. САЩ не го харесват защото се опитва да прави самостоятелна политика в региона - т.е. клати им позициите, които ще им трябват рано или късно за да търгуват определини райони на влияние.

    Коментиран от #37

  • 32 чишшшшшш

    2 0 Отговор
    чишшшш
  • 33 ivan4o

    24 4 Отговор

    До коментар #28 от "Гледач":

    Карейската война провал, виетнам провал, пустинна бура 91 провал чаккаха 10 години с фул ембалго.при положения деактивирахаа сичките военно обурудване на ирак през 91, афганистан провал, сирия провал, дай некоя спечелена война на тея американци. Ти мно филми си гледал нещо!

    Коментиран от #62

  • 34 не мразя всички евреи

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "Брадвата":

    само паси. Именно това му беше задачата на онова мазно, мръсно грозно, кривоустакато еврейче.
  • 35 РТЕ

    18 10 Отговор

    До коментар #28 от "Гледач":

    Само забравяш за едни непотърсени петдесет американски ядрени заряда останки от студената война, скрити дълбоко някъде от турците и за това американците не смеят да и се зъбят на Турция толкова екстремно, защото ако изнервят положението не се знае къде ще се озоват непроследимите заряди, а това си е вече мноооого голям проблем за сащ. Така че по кротко. Не Турция, сащ ще се върне в каменната ера изгубят ли Турция като съюзник...

    Коментиран от #41, #65

  • 36 Ханс картечаря

    6 14 Отговор

    До коментар #7 от "Сметката":

    Ако финализират сделката с червените боклуци, много скоро на гърба си ще почувстват какво е "свобода на действията". В един военен съюз трябва да има известна дисциплина и унификация на въоръженията. Как си представяте, докато бяхме във Варшавския договор да бяхме купили противотанкови, управляеми ракети ТОУ на пример. Тогава бяха върхът. Друг е въпросът, че ватенките щяха да ни ги вземат веднага. А на тях нищо не се отказваше.

    Коментиран от #40, #47

  • 37 ivan4o

    14 7 Отговор

    До коментар #31 от "Лично мнение":

    Скоро северен ирак ще стане турска територия кът сирийски Африн и още няколко града там.пхахаха всичко е изчислено, чувал ли си за кутията на пандора (съндъка на мойсейчо) чети и се информирай. А за превратчето дет си писъл,вече нема как да стане, сичко продажно или е вътре или извън Турция!
  • 38 честито на турците

    5 10 Отговор
    тайпчето обича негърската наденица не може без нея
  • 39 Лично мнение

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Учуден":

    И аз нещо подобно се опитвам да им набия в главите на соросоидите - щом руснаците никога за нищо не са ставали, значи и за в бъдеще няма да стават и дори да сменят Путин, опозицията ще е същата. Затова да ги оставят да се оправят сами, да си живеят както могат. А ако все пак много иска сороснята, да ходи на място да им налива акъл, а не да ги плюят в БГ форуми, дето руснаците даже и не знаят че съществуват.
  • 40 ivan4o

    14 3 Отговор

    До коментар #36 от "Ханс картечаря":

    Е ти за дисциплина говориш на съюзниците, онея създадоха пкк срещу Турция ,тръгнал си за дисциплина да пишеш, че са ги вързали чак на заплата и ги обурудват с такова оръжия ,че в Бг нямат още такова. Я марш от тука

    Коментиран от #72

  • 41 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #35 от "РТЕ":

    Ти си завиван с мокри вестници май....не можа ли да измислиш нещо друго ...хахахах-50 ядрени заряда ...много фантастики четете с Иван4о ..пхахахаха...

    Коментиран от #43

  • 42 ДДимитърдд

    5 17 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Които се е хванал с руснаците хаир не е видял. Рано или късно и Ердоган ще хапне руското дръвце за съжаление ще страдат обикновените хора. Където е стъпил руски ботуш трева не никне. Стара българска поговорка.

    Коментиран от #44

  • 43 ivan4o

    9 5 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Спри холивудските филми.пахахаахха
  • 44 ivan4o

    10 2 Отговор

    До коментар #42 от "ДДимитърдд":

    Е то вий сами си пратихте парите в русия, а и не са много, оня ден четох че западняците изнасят българското злато за млрд. В замяна за 8 броя ф 16 3 млрд. А златото въри без пари
  • 45 Което си е си е

    16 5 Отговор
    Турците имат топки и не се навеждат за разлика от нас дето сме вечно в поза партер и ни яха който си иска
  • 46 Хасан

    10 8 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Това се казва независима външна политика ..до дупка си гони нацииналния интерес...историята ни учи че турците могат да бъдат победени но не и завладени....преди 100г империята беше победена ни излезе един човек сам срещу света и статуквото
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Хасан

    5 11 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Стотическци етнически българи купуват имоти в Турция ..искат турско гражданство

    Коментиран от #50

  • 49 Не сте ли разбрали досега

    12 6 Отговор
    Че накрая всички му клякат? И ц400 ще получи и ф35. Че и една трета от Сирия плюс северен Ирак. Това всичкото докато лаете и виете срещу луната...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Колкото и да не ви се вярва Турция

    16 6 Отговор
    Изтласка Щатите от региона. То не, че не ви се вярва просто ви е трудно да го проумеете.Това са реалностите. От тук насетне всеки който иска да постигне нещо ще трябва да се допитва до Турция. Путин го разбра, сега ще го разбере и Тръмп. Турчинът не е податлив на заплахи, доказал го е през вековете. Сега американците волю не волю ще трябва да отстъпят крачка назад, те вече го и правят, изтеглят се в Гърция.
  • 52 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #28 от "Гледач":

    А Сащ защо не успяват в Афганистан,Ирак,Сирия .....и Турция не е като тях

    Коментиран от #73

  • 53 Хасан

    8 9 Отговор

    До коментар #50 от "гост":

    Българин си ,нормално си е ..наведена глава сабя не сече ...

    Коментиран от #55

  • 54 До кобилкина

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Кобилкина":

    Ти знаеш ли че заради един човек от България, Турция е решила да се сближи с Русия!???
    Нямаш си на представа за какво става въпрос!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хасан

    3 8 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Имаш сърбеж ...пак ти се иска рязан като прадядо си

    Коментиран от #58

  • 57 Бай Илия

    13 2 Отговор
    Сащ газ пикаят. А знаете ли защо? Защото американска ПРО просто няма да свали американски самолет при нужда. Подчертавам - американски, а не тия които америка продава на васалите си. Така са настроени, че засекат ли американска машина със специален код те ще пропуснат целта. Сащ могат при нужда спокойно да си летят необезпокоявани над страните, които са оборудвани с американска ПРО, дори да са във война с тях.

    Коментиран от #87

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    1988 набор съм ..не знам за 86

    Коментиран от #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гледач

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "ivan4o":

    Корейската война е световна война. В виетнам помагаше ЦЕЛИЯТ източен блок.А пустинна буря за съжаление постигна успех за Сащ
  • 63 Ха ха ха

    2 2 Отговор
    Като притискат Турция да си проверят дали добре им е пазен задника,че ,,чок проблем,,
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Гледач

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "РТЕ":

    Ха ха това са ГЛУПОСТИ. САЩ ДА не са ги загубили на пазара в истанбул?НО дори да е така САЩ СА далеч от турция.А УКРАЙНА след разпадането на СССР беше 3 ядрена сили и само за 6 месеца САЩ заедно със Ссср им взе всичко.Но сега нарушиха договора относно УКРАЙНА
  • 66 милиционер

    1 1 Отговор
    Да живее народната милиция!

    Коментиран от #70, #71

  • 67 А ти признаваш ли си

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "гост":

    Хахахахаха
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "милиционер":

    коментара ми се отнася за №68...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гледач

    2 5 Отговор

    До коментар #52 от "Хасан":

    САЩ спечелиха на ВСЯКАДЕ.Най голямата им цел я постигнаха.А тя е да разбутат къщичките в района.Дано да разбереш какво имам предвид и това че дават жертви не ги бърка особено.Тъва е война на религиите за съжаление

    Коментиран от #75, #88

  • 74 да ти кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Ейййй":

    Не е той, Хасан е,пост №68 но всъщност е без значение, и двамата са един дол дренки..нещастници са отвсякъде ,не им ли личи.
  • 75 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #73 от "Гледач":

    Война на религиите????хахаха ....Сащ губи позиции в едноличното управление на света и затова става все по яростна ..рекетира Германия и Европа и какво общо има религията?рекетира Япония?..рекетира и заплашва Китай ?..като истерична жена писка на Венецуела и Иран ...за Русия само ръмжи ...просто края на еднополюсния модел ..нов световен ред с многополюсен модел на света ..
  • 76 Хасан

    1 2 Отговор
    Рекетира всички за пари за да покрие дълговете и долара ..и май ще стане като СССР ..за една нощ ще рухне
  • 77 бай брадър

    1 3 Отговор

    До коментар #68 от "Хасан":

    Асанчо, за пореден път - на ердоган номерата минават само при соросоидното управление на ЕС. Ако соросоидите не искаха контролирано нашествие на джангали, джангалите дори нямаше да трънгат към Европа, да не говорим да стигнат до Турция, еле па да влизат в Европа. В момента, в който вятъра в ЕС се смени, който и да управлява в Турция, ще почне да играе по свирката им, щото иначе ще ги резнат от пазара и умират прави. За Турция няма друг пазар, освен руския и този в Европа. По същата логика, няма начин и да не се съобразява с Русия. Голям народ и голяма армия се издържат много трудно и всяка грешка може да му струва не само главата, ами и съдбата на Турция. А със САЩ и Англия по рождение знае че трябва да внимава, щото както могат да помагат, така и могат много да пакостят, ако решат че им бърка в интересите. Т'ва е, колкото и да не ти харесва, независимост има само за огромните икономики, които имат големи пазари и/или големи ресурси. Турция нито има голям и богат пазар, още по-малко пък ресурси, а икономиката и е локална. ердоган правеше опити да промени това и да направи Турция по-глобална, ама заради пустия си манталитет освен да настройва срещу Турция, друго не постигна. Нещо като нашите новобогаташи - до вчера скъсан цървул, днес се видял с малко кинти и власт и вече дава акъл по света, та чак на погребението на Мохамед Али ще ми ходи като патрон. Настрои всички съседни страни срещу Турция, а и си отрязя пътя да я прави глобална, щото непознатите без д

    Коментиран от #89, #93

  • 78 Гледач

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Хасан":

    КАКВО ГОВОРИШ???ЗА КОГА?КАКВИ ПАРТИЗАНИ?КАКВИ ГАРИ?
  • 79 бай брадър

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Хасан":

    без да са имали вземане-даване с Турция, като погледнат миналото и веднага ще си направят сметка какво да очкават. Уважение и доверие и позиции в световната политика не се печелят от днес за утре, а и се губят с една-две изцепки. Но лошото е, че и ти си с отровния манталитет на ердоган и колкото и да ти набиват канчето, файда йок!!! Иска се да имаш нещо по рождение, а то става със смяната на много поколения.

    Коментиран от #80

  • 80 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #79 от "бай брадър":

    Що ли се хабиш толкова..не ги ли виждаш колко са зле завалийте ...и с тоя матриал Ердоган тръгнал да завладява света ...хуморески...тия още не са излезли от анадолската простотия,като гледаш Реджеп Иведик и ти става ясно какво е менталното състояние на турчина а сме вече 2019г....а тия ,нашите...са в пъти по зле и от комшийте...завалийките,едно време поне се промъкваше някой от тях в университет а сега....ама поне ни забавляват..някога ,имах един новобранец-Уручов,някъде от родопските колиби..със зор бе изкарал 4ти клас и много се кефеше че баща му дал две агнета, та му купил книжка за ''матор''...та сега като чета изцепките на разните Хасановци,Иван4овци или Синанчовци неволно ги сравнявам с Уручов...и да ти кажа че Уруча печели по всички точки...оня поне на мандолина свиреше много хубаво,а от тия и тор за земята не става..

    Коментиран от #90

  • 81 Yavuz

    5 3 Отговор
    В Средиземно море между Кипър и Сирия са открити огромни залежи от газ и нефт. Турция вече почва да сондира, а САЩ разбраха ,че си нямат работа с араби, а с ТУРЦИ.Сухопътна операция срещу Турция означава сигурен провал,но ако са въоръжени с американски ПВО системи те няма да се активират срещу самолети на САЩ и Турция ще е незащитена така че С-400 им обърка всички сметки.

    Коментиран от #82, #84

  • 82 Мечти

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "Yavuz":

    Приятни сънища!

    Коментиран от #83

  • 83 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Мечти":

    Ааа ,не така ..тоя е най-умния от всички (особенно като го напече слънцето сам си говори) -толкова мозък има ,че вече и от джобовете му тече , не му ли личи ?..ама какво ли знаем ние с гайдите.
  • 84 Дрън-Дрън

    5 2 Отговор

    До коментар #81 от "Yavuz":

    Нищо не е започнало. Корабът за сондиране е на запад от Кипър и е там само за преговори. В допълнение, норвежките техници уплашени от международните заповеди за арест и финансовите санкции на корпоративно и лично ниво, избягаха. Англия помага колкото може, така че Турция да не бъде санкционирана от Европа. Нахлуване на Турция в ИИЗ на Кипър, Израел, Египет, Гърция, означава война. На турската ИИЗ няма да се притеснявате от никого. Признаването на Кипър, на международното и морското право, необходима предпоставка за сътрудничеството на Турция с другите страни. Всичко останало е пропаганда за вътрешна употреба. Лека нощ.

    Коментиран от #92

  • 85 Онурсал Адигюзел

    0 1 Отговор
    Аз знам че турският министър на отбраната в телевизионното си интервю каза, че може да има забавяне при доставката на С-400. Че те не могат да бъдат получени през юни и че това може да се случи някъде през следващите месеци. Ердоган изглежда че се оттегля и Акар подготвя турския народ за това.
  • 86 Гледач

    1 1 Отговор
    Хасанчо с такова мислене като твоето за съжаление САЩ ЩЕ СИ развяват политиката още 700 ГОДИНИ .Жалко за теб че не виждаш повече от потурите си.
  • 87 Гледач

    1 2 Отговор

    До коментар #57 от "Бай Илия":

    САЩ РУСИЯ И КИТАЙ ИМАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ВАРИАНТИ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛУМА С ПВО.НА ВРАЖЕСКА СТРАНА.А ДОРИ ТУРЦИЯ ДА СВАЛИ САМОЛЕТ НА САЩ КАКВО ЩЕ СТАНЕ?МИ НИЩО НА ДРУГИЯТ ДЕН АМЕРИКАНЦИЩЕ ШЕ ИЗБИЯТ ЦЕЛИЯТ СЪСТАВ НА ВВС НА ТУРЦИЯ ЗАЕДНО С ШЕФА ИМ.ИЛИ ЗАБРАВИ КАКВО НАПРАВИХА РУСНАЦИТЕ С ШЕФА НА ВВС НА ТУРЦИЯ ИЛИ С ЛЕДЦИТЕ ИМ? ПОМНИШ ЛИ?ИЛИ ДАЖЕ И НЕ СИ ЧЕЛ?
  • 88 Телефон

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Гледач":

    Религиите за икономически интереси се разбутват още преди Аспарух да пристигне на Онгъла бягайки от Тимурланд. Боклукът хан Крум, който си е правел чаши от главите на духовни и военни лидери също си заминал по инономическо уж религиозни причини подоно на Расате. Няма как да бъда идиот да се гордея с крайните му мерки породени от беднотия в резултат на варварщината му като гост на континента. Борис и малумноят му мегаломан защо ли подготвян за духовен глава докарват всичко на мястото си в естествения край на религиите. Идват на края истинските религиозни и даже кръстоностните походи спират. Заселниците на САЩ са предимно бягащи от уж религиозната инквизиция и от там концентрация на градски легенди салемс лот вещици хелоуин и всякакви идиотзми ама не и нещо свързано с нормален икономочески план. Руснаците ограбват Афганистан и околни от 1956 година а сега вярно куче на оня е Рамзан Кадиров. Да св съглася с простотиите ти е все едно да чакам сватбата в края на порно филма защото като рлигиозен човек да разчитам, че вярата а не парите водят накого някъде. По-прост човек от геб 2019 няма как да съществува.
  • 89 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "бай брадър":

    Първото в света има взаимна обвързаност ..капиталиста няма солидарност,няма идеология,няма чуства и симпатии ..никой не вкарва един долар заради обич към България а заради печальата ..така и с Турция ...голяма част от 5 звездните хотели там са част от западни,еврейски хотелски вериги ...предппиятията са западни и изнасят само потта на турския работник
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 EMELKA PUGAOV

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "ivan4o":

    DOKOLKOTO ZNAM bulgarinat e tatarin ...sramuvaştse ot korena si...vırvi si vıv Vizantiyskata tsırkva i se pravi na SLAVENİN KOPELE NA NEMSKO-TATARSKİ PİÇ NAREÇEN TSAR PETRO...VOTKOV
  • 92 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "Дрън-Дрън":

    Това е морето ..важи морското правило ..който пръв намери и има таш..ци тл си е негово
  • 93 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "бай брадър":

    В Европа сме за за отворено общество ..трябва да са борим срещу националната идентичност и култура ,срещу национализма и псевдо патриотизма ..трябва да има един европеец,една армия,една банка ,едно управление ..това да има 26 лидери емнедопустимо ..ще има ехити ...както преди 100г дойде края на империите ,така и сега в Европа дойде края на националните държави
Новини по държави: