Last news in Fakti

9 Юни, 2019 08:30 4 267 17

Исторически срив за управляващите в Германия

  • германия-
  • еп-
  • зелени-
  • хдс/хсс

Според проучване, проведено от института YouGov, 46% от респондентите в страната са изразили желание за „зелен“ канцлер

Исторически срив за управляващите в Германия - 1
"Зелени" остават първа политическа сила Снимка: EPA

Близо две седмици след изборите за Европейски парламент "Зелени" остават първа политическа сила в Германия, докато рейтингът на партиите от Съюза (ХДС/ХСС) падна до исторически ниски нива. Това показва проучване за телевизионните канали RTL и N-tv, съобщава Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус".

"Зелени" могат да разчитат на 27% от избирателите в Германия, с три процента повече спрямо предходната седмица.

Съюзът (ХДС/ХСС) събира 24% (-2%). ГСДП остава без промяна - 12%, колкото има и "Алтернатива за Германия". Следват "Левица" и СвДП с осем процента.

Според проучване, проведено от института YouGov, 46% от респондентите са изразили желанието за „зелен“ канцлер, а 35% са се противопоставили. От избирателите на „Зелени“, 86% подкрепят кандидатурата на представител на партията за канцлерския пост в Берлин.

По-малко от една трета от анкетираните считат за подходящ за поста представител на Германската социалдемократическа партия (ГСДП).


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    46 0 Отговор
    "Сини", "зелени", "червени"... това са залъгалки за дебилите по света и у нас. А, керванът с ислямистите под прикритие на "бежанци" продължава да си върви, до пълна победа на "мирната религия" в Европа.

    Коментиран от #9

  • 2 Истината съм аз

    29 4 Отговор
    Егати дано да е лъжа ..зелените са пълни измамници и популисти...последната им врътка беше с дизела ...наплашиха хората и найстина който имаше възможност си купи нова ....и след това отмениха забраната...дори получих писмо за от 1 юни че е забранено за евро 4 и 5...тея са много зле истински продажници
  • 3 ИВАН

    34 0 Отговор
    Само като им видиш сълзливите заглавия за бежанци и сополивите им снимки по вестниците и ти става ясна цялата картинка - чудовищно лицемерие, уж правим нещо за хората и природата, ама май нищо не правим

    Коментиран от #5

  • 4 бабо шмъркъль

    18 0 Отговор
    вече не всичко е ОК в Германия, а?
  • 5 Илия

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "ИВАН":

    Не вярно, че "не правим нищо". Напротив - осигуряваме ново прикритие за гадовете мръсни, антихристияни, антиевропейци, човекомразци, сатанисти...
  • 6 Брат ми

    13 0 Отговор
    Много точни първи пет коментари.Браво колеги.
  • 7 Госあ

    4 10 Отговор
    Виждам че бежанската драма и джендърите успешно са промили мозъците на много хора. Нашият тулуп, който седи на премиерския пост много успешно я е яхнал,и за още по голяма парлама добавя и стратегията за детето, според която Торбалан ще минава и ще събира деца за Норвегия 😂 Разумните хора ги интересува бъдещето на планетата и справедливите социални правила. Германците със сигурност са разумни хора.

    Коментиран от #11

  • 8 тврд до синю

    8 1 Отговор
    Уаа устата на тая фройлайн с черната блузка уа както е дзяпнала ффф
  • 9 Morgoth

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    Не е така - Меркел, която покани имигрантите е всъщност от партия, която би могла да ги покани, а би могла и да ги отблъсне. Дойде ли зелен канцлер нещата ще загрубеят съвсем. Като се има предвид и че Макрон е либерал целия ЕС ще отиде в крайно ляво, а разцеплението с отиващата все по на дясно Вишеградска четворка може да разкъса целия съюз. Да не говорим на какъв натиск ще бъдем подложени ние относно права на гейове и цигани. Центробежните сили в ЕС може да ни превърнат в балансьор, но е по-вероятно да ни разкъсат.
  • 10 Чилбер

    9 0 Отговор
    Не е важно коя партия ще дойде на власт а кой я управлява. В случая това са същите идиоти като ХДС и политиката на отворени врати ще се запази и дори ще се разшири. Освен това ще се лансира още повече педофилията и педерастията като нещо прекрасно и задължително. Точно " Зелените" въведоха спорният закон за затвор на родители в Германия които отказват децата им да преминат през сексуално обучение на 7 годишна възраст. Сами си вадете изводи какви хора се готвят да дойдат на власт.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Zodiak

    5 0 Отговор
    Точно Зелените боклуци в Германия я водяд към финансов колабс. Докараха от Швеция онази малка и болна Утрепка да им промива мозаците.Готови са да я предложат за Нобелов а награда

    Коментиран от #15

  • 14 Госあ

    1 0 Отговор
    Човек трябва да се научи да приема парадоксите с усмивка, най безумното е че избирателите на тези които отвориха вратите за евтина работна ръка която да обслужва бизнеса,сега крещят че тези които не са били на ръководни позиции искали да го правят 😂
    Всъщност,не може да се отрече,че енп с един куршум два заека отстреляха- дъмпинг на белия европеец и прах в очите на хората от реалната несправедливост. Ще има хитреци, докато има глупави хора
  • 15 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Zodiak":

    Ти германците и шведите не ги мисли 😂

    Коментиран от #16

  • 16 до Гъз

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Изобщо, не ми дреме за тях, но покрай тях горим и ние.
  • 17 Баце

    0 0 Отговор
    Що ли си мисля, че някъде четох за един от изтъкнатите активисти на т.нар. "зелени", който искаше да се узакони инцеста. Повече няма какво да се каже.
Новини по държави: