Last news in Fakti

19 Юни, 2019 09:41 1 134 28

В Япония забраниха да бият непослушните деца

  • деца-
  • насилие-
  • япония-
  • бой-
  • забрана-
  • родители

Пълна забрана на физическото наказание

Японският парламент одобри законопроект, забраняващ на родителите и други настойници да прилагат физическо наказание на децата, предаде ТАСС.

Според приетите поправки, които влизат в сила от 1 април следващата година, се въвежда пълна забрана на физическото наказание на непълнолетни, но в документа не се предвиждат глоби на закононарушителите.

Местните власти ще са задължени да провеждат профилактична работа сред родителите, които злоупотребяват с насилствените методи на възпитание. Социалните работници в съответствие с новия закон ще получат по-широки права за "намеса" по случаи на домашно насилие срещу деца, доколкото сега законът в по-голямата си част е на страната на родителите, даже ако медицинската и психологическа експертиза потвърди, че те използват физически наказания.

Като следваща стъпка японското правителство смята да преразгледа наказателното законодателство, за да внесе в него нови положения, насочени към пресичане на издевателствата над непълнолетни, изразяващи се в моралното им унижаване.

Миналата година японската полиция е съобщила на социалните служби за над 80 хиляди случая на физическо или психическо насилие над непълнолетни. Това е рекорден брой за целия период, откакто се води такава статистика.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost

    19 2 Отговор
    След 10 години няма да има и почен от японската дисциплина и ценности!
  • 2 ххх

    10 0 Отговор
    Бият или възпитават? И те тръгват по трънлив път...
  • 3 Гуан от Виетнам

    3 9 Отговор
    Японци не само бият непослушни деца, а ми ги онождат. Японци педофили от карай време, а кога японец пиян оножда дъщерите, ако има такива. А китайци още по-зле, те обичат момченца, ама рова за друга тема.
  • 4 Шогуна

    7 0 Отговор
    И тук почват да ни тресат разни стратегии.
  • 5 Госあ

    5 4 Отговор
    #3 няма да коментирам. За т'ва като кажеш че си от България навсякъде по света и автоматично падат 10 точки. Иначе и сега никой не бие децата. Възпитанието е съвсем друго нещо. И сега съм бил свидетел на това как дете се тръшка и реве с пълна сила, а майката силно притеснена само му говори. Т'ва ако беше некоя българска кифла, да го е смазАла от бой.

    Коментиран от #8

  • 6 Генерал

    8 1 Отговор
    Децата трябва да се учат на отговорност. Тя върви обаче с наказания.
    Проблем във всички държави, които претендират за демократичност е, че бъркат демокрацията със свободията. Границата от позволено и непозволено трябва да се пази. Така е и в педагогиката и възпитанието. Иначе всичко се сгромолясва.
  • 7 Kcaniba

    3 0 Отговор
    Айде, и там ще има преход... Да им е честито, ние, порасналите и небити - вижте на , все соросня!!
    На гърцъ на мама и тате - комунистите, путтиноидите, дет нищо не разбират освен да ни плащат сметките ришли
  • 8 Упорито

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    държиш, че си съединител. 😂 😂 😂

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 п.п.

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    а че съм съединител, съединител съм. Културният изток трябва да бъде съединен с културният запад ;)
  • 11 По стил си

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Натегач, слагач. Ако мнението ти, по коментираните, от теб теми, е в резултат на вътрешното ти убеждение, си много зле. Но смятам, че не е така. Надявай се на раЗтеж, в политическите среди, но ако излезеш от анонимност , ще ти е трудно, ама много!

    Коментиран от #12

  • 12 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "По стил си":

    Ако влизам в политиката, ще бъде само като министър председател. И определено ще оправя България, е за малко повече от 800 дни ;) Само ще имам големи претенции към охраната си
  • 13 Eleonora

    0 0 Отговор
    "....родителите, които злоупотребяват с насилствените методи на възпитание", което означава, че един клапс по д...то като изключително крайна мярка(когато всички други методи са изчерпани) за показване на детето, че държанието му или стореното от него не е ок, не е злоупотреба от страна родителя?!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАРИН БУДИСТ":

    Преди всичко воин 😜
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "БЪЛГАРИН БУДИСТ":

    О, трябва да събера някаква информация, за да ти кажа. Тайланд да ти кажа не ми е много интересен. Определено Шинто е много по свободна религия от Будизма. Ритуалите не са никак много и са предимно за почит към предците. основното е че изначално светът е добър и хората също и единственото което трябва да правим е да пазим тази доброта. Тук се намесва вече кодекса на воина, който казва как да запазим пътя и да не се поддаваме на негативните влияния в живота натрупвани вследствие на несправедливости в материалния свят. От тези несправедливости и възникват и злите духове, които подтикват хората да вършат злини. Тези хора обаче не са воини след като са загубили от противника-слабост. Интересно е, че Камите могат да обитават както нашия свят, така и другия и да бъдат както на животни така и на хора. Ние бихме могли да общуваме тук и сега с нашето Ками. Освен това, храмовете са много по семпли от будистките.

    Коментиран от #18

  • 18 п.п.

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Впечатления от Будистки храмове имам от Непал и Япония. Надявам се, да посетя и Тибет, което според мен ще ми даде по добро усещане както за тази религия,така и за планината. Непал е яко комерс. Китайците направиха услуга на Тибет. Но будизма ми се струва някак по тежък за разлика от Шинто. С много повече ритуали и по големи и украсени храмове. И в Шинто и пътят има ясно разделение между вяра и философия, за разлика от Будизма, който обхваща и двете
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "БЪЛГАРИН БУДИСТ":

    Ами японците нямат този проблем 😂 Там се намесват воините и спират всякаква такава инвазия и на християни включително 😉 Въпрос на политика и търпимост. А не на религия. Мисля, че трябва да помогнем на тези които имат нужда и да изгоним тези които злоупотребяват.
  • 22 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "БЪЛГАРИН БУДИСТ":

    Бих се задоволил с Тибет. Това е моята представа за будизма. Хималаите
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "БЪЛГАРИН БУДИСТ":

    Не не съм. Освен това не съм за дълго. Въпреки че познавам англичанин който е останал за дълго по тази причина. Хммм изповядването на тази религия от повечето хора е три пляскания с ръце и един поклон пред храма. Не е сложно :) Бих могъл да го направя и пред някое дърво с вързано оригами или камък и ще има същия ефект. Сложен е Пътят...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "БЪЛГАРИН БУДИСТ":

    Хаха да красиви са наистина, елегантни и възпитани. И не бият децата си ;). Всъщност Япония е една от страните където децата остават свързани с родителите си най дълго. За мен по важен е Пътят. А честно казано не мисля че тук бих могъл да продължа. Просто има някои различия и явно шанса да попадна на работно място не ми е бил добър. В Тайланд предполагам живота е доста по различен и не всичко зависи от една възможност :))
  • 27 Гост

    1 0 Отговор
    японците не бият децата си - това е факт
    от бушидо и харакири до толерастия и джендъризъм - и това става факт
    целия свят се усра
    време е Господ да ни изтрие!!!

    Коментиран от #28

  • 28 1488

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Там където стъпи американски и руски крак трева не расте.Еврейска Америка иска да унищожи всичко.Съгласен съм с теб японци не бият децата си незнам какви са тия глупости и откъде ги е прочел автора. Но Америка никога няма да прости на Япония,че е отговорила на огъня след торпилирането на японската подводница от американци във ВСВ и Япония им потапя корабите. Докато не я унищожат няма да спрат.Живял съм и в Америка и в Русия,не ми харесват и двете места. Предпочитам Европа или Югоизточна Азия това е цивилизация не блато като Америка и дивотия като Русия.