Last news in Fakti

2 Юли, 2019 18:04 7 055 22

Жените ни омаяха французите

  • българия-
  • българки-
  • жени-
  • франция-
  • париж-
  • божидар чеков-
  • омаяха-
  • плаши

Френският хумор понякога е много тънък

Жените ни омаяха французите - 1

По улиците на Париж се появиха фланелки със странен текст. "Повече нищо не ме плаши, ЖЕНА МИ Е БЪЛГАРКА!". Буквите изпъкват добре, бели са, на черен фон. За да няма грешка, българското знаме също присъства.

Знам, че много нашенки се женят за чужденци. Техния брой не спира да расте. Явно на международната сцена, българската жена е конкурентоспособна. Да се разнася славата ѝ по френския пазар, отпечатана върху фланелки, е постижение обаче което ме озадачава. Какво е оценил толкова авторът на текста у българката, за да го направи обществено достояние. Той не се е запознал с нея на нива или в завод. Заводи вече няма, а на жените по нивите никой не обръща внимание. Тогава къде? На плажа, на купон или в университета? На плажа, нашенките са без задръжки. Купонджийки са от класа. Знаят да готвят и поддържат дома. В какво друго може българката да надвишава французойката? Може би леглото? Там в тъмната стая, "всяка жена сърце, която има, може да люби без да е красива...

Притеснен съм въпреки всичко. Дали не става дума за лека подигравка, със скрит намек за нещо друго. Френския хумор понякога е много тънък. Нещо липсва в тази обява. И притеснението ми няма да мине, докато не срещна французойка с подобен текст на гърдите, но за българския мъж!"

Това пише в профила си живеещият в Париж българин Божидар Чеков


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 "комплимент"

    21 5 Отговор
    Скрипите ни са известни навсякъде ;)))
  • 3 Реалист

    11 7 Отговор
    Готина закачка - бих носил с кеф такава :):):)...

    Коментиран от #16

  • 4 и те така...

    47 5 Отговор
    Колко пъти и за какви жени трябва да се жени един истински мъж?
    Първо за французойка, за да го научи как се прави любов;
    после за германка, за да му роди и възпита децата;
    след това за рускиня, за да му еВе майката;
    и последно за българка, за да му направи блестящо погребение!

    Коментиран от #9, #21

  • 5 Радо

    43 8 Отговор
    Преди мача на Парк де Пренс през ноември `93-та, френските медии писаха, че сме яздили магарета и сме яли само кисело мляко, но после им го нахлузихме до макарите, и едно цяло поколение французки ритнитопковци беше умножено по нула - Кантона и сие.
  • 6 Белязаният шамаросан

    50 5 Отговор
    ВСЪЩНОСТ ТОВА Е ОБИДНА ФРАЗА, УЛИЦИТЕ НА ПАРИЖ СА ПЪЛНИ С РУМЪНСКИ И БЪЛГАРСКИ ЦИГАНКИ - ДЖЕБЧИЙСТВО, ПРОСТИТУЦИЯ . . . И ОТДЕЛНО ЧЕ ФРАНЦУЗИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЧЕ СА "ЦИГАНИ" - ЗА ТЯХ СА БЪЛГАРИ, РУМЪНЦИ, СЪРБИ . . .
  • 7 бай Даньо

    33 2 Отговор
    хуморът не е тънък ами си е бая груб така . Фин е само за балкански субекти. ха-ха Обаче не е да не са прави французите, българите сме си чешити и катили. Българките и те са "стока" но в случая вероятно имат предвид нашите цигани който бродят из Париж. Масовия францизин това си предствя за българин , но за това сме си виновни сами защото циганите се предствят за българи, а българите ги е стам да са българи и добра дума за България от тях няма да чуеш ... та те така се появява тънкия хумор. ха-ха . Да ни е е честито.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "и те така...":

    И за македонка, че да му изнася прилични годишнини....
  • 10 Eleonora

    7 2 Отговор
    Що притеснен? Що скрит намек за нещо друго??? Че този надпис е съвсем ясен за интерпретиране.....
  • 11 Драйвър

    32 3 Отговор
    Те не се женят за БЪЛГАРКИ,А ЗА ЦИГАНКИ от Български произход!После в тях е кочина ,децата са мръсни и с въшки,сметките са запорирани и французите освен за своето семейство трябва да изхранват и гладната рода в България в махалата!И той човека като искара няколко години в такова семейство заплахата от война му се струва като вик за освобождение;)Проблема идва от там,че циганите като минат Калотина-стават БЪЛГАРИ! И носят лошо име за ЦЯЛАТА НИ НАЦИЯ!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гоце

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Kasapina":

    Много жени обичат секса без да са коври, но "нашЯнките" са егати "такива"та и надписа си е много разбираем, особено ако си е хванал чума от добруджанските села. Лека му пръст на човечеца. Аз затова си взех чужденка, а не чалгарка.
  • 14 po-znaesht

    7 3 Отговор
    Да внеса малко яснота по въпроса,че досега пишещите нищо не газаха...Първо, френските младежи са директни и ясни като жълтите жилетки в сблъсъците им с полицията и не биха носили "тънък" и неясен смисъл на гърдите си!!Тоест-това е винаги израз на позиция и светоглед.Второ,не биха носили и инфаптилпи послания,че в жавота си ще разчитат само на майчина подкрепа занапред!Значи смисълът е Ясен-точно майка ми ме е подготвила и възпитала за всички трудности в живота! И трето!!Ако френският хумор е "тънък" и не се разбира от всички,защо френската любов е ясна за всички и се търси и РАЗБИРА особено от българите???
  • 15 сутиен

    11 1 Отговор
    Аз мислим да си сложим същата фанела само че да пише>..
    Повече нищо не ме плаши - колата ми е ситроен...
    Пълни бунаци франсета!
  • 16 куку руку ку

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Кое му е готиното? Да ти кажат, че най-страшното нещо е българката? Вярно, че и на руски жаргон ъглошлайф е "болгарка", ама чак пък...

    Коментиран от #17

  • 17 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "куку руку ку":

    Аре не се вземай много на сериозно - ако човек не се смее даже и над себе си на тоя свят, не знае дали на другия ще има тази възможност, хахаха… А за "болгарката" знам и съм питал няколко - обяснението беше че по времето на соца само в България са ги произвеждали от целия СИВ и затова. Може и да бяха "деликатни" в обясненията си, знам ли...
  • 18 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    eй чш -че са чуми чуми са капанките -ама си гледат мъжа и къщата и децата - че бият и че стрелят и че са ревниви -ся да си проверил кът си земал капанка ....мойта ходи да бие жените по съседните маси ако и се стори че ме тледат -после кът свърши с тях почва мене що съм се усмихвал - затва на ресторант вече 8 г не сме ходили откак почти разтурихме 1 сватба - ОБАЧЕ в къщи има ред готвено и дяцата не дава перо да падне ем 1 то нее нейно от предната ми е АРНИ СА СИ капанките И НА БОЙ НОСАТ И БИАТ -нас си ни харесват и за 5 американки дет 1 баница и салата не моат напрай НЕ Я СМЕНЯМ
  • 19 Бат Мишо

    2 1 Отговор
    гърмяла ма е с пушката къкто бягах из градината на зиг заг що отивам пиян посред нощ у тях да я свалям - щот бях женен за друга сливналийка ....дядо лек му пръс кът са върнах се подсмихна под мустак и вика зимай я обича те - викам тя ма стреля бе ти луд ли си - оня са хили вика АМА СИ ЖИВ -тяхния род ги зная не пропускат ОСВЕН АКО НЕ ИСКАТ
  • 20 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    Мъли кат каза ТИ КО ПРАИШ У НАЩА ГРАДИНА ПОСРЕД НОЩ БЕ е ся вика та гръмнах кът куче и аз търтих из градината на зиг заг - и двете цеви гръмна напълних гащите ма на ся ми гледа децата - че искам да кажа че злото куче пази къщата къкто каза дядо - а доброто маха с опашка АМА НА СЕКИ не само на тебе затуй не плюй капанките -убави са-нещо ти си сгафил ПРИЗНАЙ СИ
  • 21 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "и те така...":

    Ще споделя твоето мнение с приятели. Допадна ми и ми хареса. Поздрави!
  • 22 това е

    0 0 Отговор
    И на мен ми трябва един секси чужденец...Ще ходим на плаж и ще правим секс колкото си поискаме...
Новини по държави: