Last news in Fakti

27 Юли, 2019 08:56 1 432 2

Арестуваха 8 души, продавали крадени паспорти

  • франция-
  • париж-
  • мигранти-
  • паспорти-
  • фалшификати-
  • арест

Документите са продавани на мигранти в Турция и Гърция

Арестуваха 8 души, продавали крадени паспорти - 1
Снимка: Shutterstock

Властите във Франция са задържали 8 души, които са обвинени в препращането на стотици откраднати в Париж паспорти в Турция и Гърция. В двете ни южни съседки документите са продавани на нелегални мигранти.

На шестима от задържаните са повдигнати обвинения във фалшификация и използване на фалшиви паспорти, укриване на крадени документи, подпомагане на престъпници и подпомагане на лица да живеят незаконно. Другите двама души са пуснати на свобода под съдебен надзор.

По информация на френското издание "Паризиен", следователите се опитвали да влязат в дирите на групировката от 2016 г., след като били задържани двама белгийци със 130 френски паспорта. Пробив бил направен едва в края на 2018-а. Тогава член на групата превел пари по сметка на млада жена от Русия, живееща в Париж. След това било установено, че жената е свързана с жител на френската столица, който е бил съден за притежание на фалшив белгийски документ за самоличност. Този човек се оказал ръководител на престъпната група.

Престъпниците изкупували от джебчии за по 20-30 EUR крадени паспорти в 18-и район на Париж и ги изпращали в Ница. Там един от задържаните подправял снимките и някои данни в документите и ги препродавал по 500 EUR.

Зад граница паспортите се търгували за по няколко хиляди евра, затова ги изпращали в Турция и Гърция. Давали ги на мигранти, които приличат на истинските притежатели на паспортите, така че да могат без проблем да минават паспортен контрол на границите.

До момента следователите са доказали продажбата на 500 паспорта от престъпната група, но в действителност броят на подправените и препродадени документи вероятно е близо четири пъти по-голям.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    4 0 Отговор
    Като прочетох заглавието, си пожелах в статията да прочета ,ча са арестували мангала, шкембе войвода, ама къде ти! Мечти! Мечти!
  • 2 abv

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Зад граница паспортите се търгували за по няколко хиляди евра. Научете се един път завинаги че се пише еврО от думата Европа, на новите евро банкноти пише и на кирилица и никъде не видях да пише евра.
Новини по държави: