27 Юли, 2019 12:05 1 873 7

„Цифровият данък” скара Франция и САЩ

  • макрон-
  • тръмп-
  • вина-
  • данък

Тръмп: Винаги съм казвал, че американското вино е по-добро от френското

„Цифровият данък” скара Франция и САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Френският цифров данък е бил основна и единствена тема на телефонният разговор, който са провери президентите на САЩ и Франция. В него Доналд Тръмп и Емануел Макрон са дискутирали цифровия данък върху американските технологични компании. От Белия дом не съобщават дали темата за френските вина е била обсъждана. От френското президентство съобщиха, че Макрон е подчертал в телефонния разговор с американския си колега, че данъкът върху технологичните гиганти е „предмет на взаимен интерес", а не само „на френски" и е казал, че по този въпрос трябва да се продължи с усилията с цел постигане на „голямо международно споразумение".

Разговорът идва в продължение на петъчните коментари на Тръмп. В социалната мрежа Twitter той написа: „Франция току-що въведе цифров данък върху нашите големи технологични компании. Ако някой трябва да им наложи такси, това трябва да бъде страната на произход на тези компании, а именно САЩ. Скоро ще обявим съществено реципрочно действие след безразсъдството на Макрон. Винаги съм казвал, че американското вино е по-добро от френското. Винаги съм предпочитал американските вина пред френските, въпреки че не пия вино. Обичам техния аспект. Американските вина са супер", подчерта президентът на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    16 3 Отговор
    И аз не ям руски бахур, ама знам че е по-добър от американския, така че ше взема да наложа на американския мито!
  • 2 Ввв

    20 1 Отговор
    Тръмп за пореден път показва своето IQ между 5 и 7

    Коментиран от #4

  • 3 Киро

    14 6 Отговор
    Вината от Калифорния наистина са хубави, ама пред френското вино от областта на Бордо по-хубаво няма.

    Коментиран от #5

  • 4 Госあ

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ввв":

    Репрезентативно за краварите. Основният проблем е Европа да държи специалистите си. И Макрон го подчерта още в началото. Оттам нататък, колкото и богатства да има континента Северна Америка,онея са чао.
  • 5 Начо

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Мхм, ще си прехапеш езика ако пробваш вино от Риоха или малбек от Аржентина, тогава ще викнеш, че поне коняка от Кондом е най-добър и ще си прав, но за виното съм подръжник на Южна Америка и Испания. Бордо е минала слава и с нищо не оправдава реномето от минали епохи.

    Коментиран от #6

  • 6 Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Начо":

    Понеже живея в Южна Испания толкова много вино съм изпил от тукашните области и марки, че вече ми е писнало.Преди две седми и пих вино от 1937 година(испанско) от областта на баските, и да ти кажа не беше хубаво удряше повече на които няк от колкото на вино.Преди (когато живеех в България) пиех само домашно вино от дядо ми.То ми беше най хубаво.След това като се приместих започнах да пия испанско( от всички области).И от около година и половина пия само френско(сухо).
  • 7 До чичо Тръмп...

    0 0 Отговор
    Като не пиеш вино и не разбираш, не дрънкай глупости, моля!
    Куха пропаганда за кухи лейки...