27 Юли, 2019 15:30 2 612 14

Започна мащабно военно учение в Грузия

  • грузия-
  • военно учение-
  • agile spirit

В Agile Spirit – 2019 участват над 3000 военни от 14 държави

Започна мащабно военно учение в Грузия - 1

Над 3000 военнослужещи от 14 държави участват в започналото днес многонационално военно учение на НАТО Agile Spirit – 2019 в Грузия. То се провежда на територията на Втора пехотна бригада, разположена в град Сенаки.

„Учението напълно отговаря на заявената от нашата страна политика – повече НАТО в Грузия и повече Грузия в НАТО. Тазгодишните маневри се отличават от тези от предходните години с това, че освен теоретична ще има и практическа част, която ще се проведе на полигоните Орфоло и Вазиани”, каза командващият въоръжените сили на Грузия, генерал-лейтенант Владимир Чачибая по време на откриването на учението.

По-рано министърът на отбраната на Грузия Леван Изория, каза че целта на маневрите е да се увеличат оперативните способности на грузинските военни сили, както и да се повиши съвместимостта с НАТО и да се съхрани мирът в черноморския регион.

Учението, в което участват също така военни от Белгия, България, Великобритания, Гърция, Латвия, Литва, Черна гора, САЩ, Норвегия, Полша, Румъния, Турция и Украйна, ще приключи на 9 август. То се провежда всяка година от 2011-а и по време на него грузинските военни преминават подготовка за участие в международни умиротворителни мисии.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    53 12 Отговор
    Еми, сега Русия и Китай да направят едно учение в Куба. И всичко ще си е точно. Според краварския акъл.
  • 2 ГЦНПЧ

    40 8 Отговор
    Американските "умиротворителни мисии" ги знайм. Те не са спрали да "умиротворяват" след ВСВ. По света и у нас.
  • 3 Обективен

    23 8 Отговор
    Русия и Китай правят непрекъснати учения и семинари в Куба от 1962 г.
  • 4 Фахрадин

    29 5 Отговор
    Защо не тренират в Абхазия или Южна Осетия?
  • 5 елементарно

    46 10 Отговор
    каквото и да прави Грузия ще си остане обикновена стръв на краварника! точно каквато е и България! държава със затихващи функции без млади хора застаряваща намаляваща нация! Бъдещ инкубатор за Роби! И във какъвто и да е бъдещ спор с Русия отново ще бъде аут защото Русия е велика ядрена сила както и с право на вето в ООН!
  • 6 Адолф Хитлер

    4 10 Отговор
    Слава на ФАЩ!
  • 7 Голям прос

    15 3 Отговор
    Че кога влязоха в НАТО грузинците? Сега след учението да си проверят посевите дали са на ниво
  • 8 сандо

    17 4 Отговор
    Още един пример докъде води дружбата със Запада.
  • 9 Леван от Ливан

    8 2 Отговор
    Така, така! Нека посвикнат с НАТО и хайде в Афганистан! Че американците вече не искат да мрат там!
  • 10 Матей

    9 2 Отговор
    Тия грузинци са тръгнали по пътя на украинците,натресоха им пак Саакашвили и се понесе.Кога станаха калайджии,кога им почерняха задниците?И днес учение на НАТО,УТРЕ ЧЛЕНСТВО,хаирлия да е.Тия нямат природните дадености на Украйна,в Кавказ жито не расте,само вино произвеждат,но руснаците го отказаха като вид санкция.Малко ги трепаха заради Ю.Осетия,не им е дошъл акъла.

    Коментиран от #14

  • 11 Дориан

    7 1 Отговор
    Учения от този тип ми изглеждат така - голям батка и пеленачета правят разходка. И по принцип тези учения подронват американския авторитет. При този флот и тази авиация каква помощ оказват джуджета с техника от преди 50 години?
  • 12 Гербер

    2 1 Отговор
    Идваме братя грузинци, идваме с ф16 и си поделяме Русия.
  • 13 Джентълменът русофил

    4 0 Отговор
    Целта тук е да се дразни мечката. Честно казано, аз се учудвам на търпението на руския народ след толкова провокации покрай границите на Русия. Много грозно и непочтено от страна на Запада. Единствената цел е изкуственият интелект да се разрастне и да завладее и руските територии и пазари. Иначе казано, всичко е за пари. Единствената религия, която проповядва западното общество е религията на парите. Бог да дава сили на руския народ.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.