9 Август, 2019 21:40 1 253 5

Мащабна операция срещу трафика на деца

  • европол-
  • операция-
  • трафик на деца-
  • великобритания-
  • българия

Арестувани са десетки

Мащабна операция срещу трафика на деца - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Полицейските служби в няколко европейски страни са арестували 70 човека в хода на специална операция срещу трафика на деца, обяви полицейската служба Европол, цитирана от ТАСС и AFP.

В ръководената от Великобритания операция, която е била проведена от 17 до 23 юни, са участвали 16 държави от ЕС, включително България, както и Исландия и Швейцария. Правоохранителните органи са били подпомагани от социални служби, общински власти и неправителствени организации.

Проверени са били 125 хиляди лица и 63 800 превозни средства и са били извършени обиски в 1100 обекта - частни имоти, предприятия и хотели. Имало е проверки по железопътни гари, летища и гранични пунктове. В хода на разследването са били идентифицирани 206 предполагаеми жертви, 53 от които малолетни.

В резултат на операцията са арестувани 34 човека за трафик на хора и 36 - за отвличане, трафик на деца с цел сексуална експлоатация и способстване за незаконна имиграция. Същевременно е осъществена разяснителна кампания в училищата как децата да се предпазят от трафикантите на хора, които после използват жертвите си за просия, сексуална и търговска експлоатация. В съобщението на европейската полицейска агенция се казва, че тя само е координирала обмена на информация между страните и е правела анализ на събраните данни.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    4 2 Отговор
    Пак през пръсти всичко си претупва!Закони трябват !Ама ги нямаме съдиите и адвокатите и институции !Нямаме си све!Анархия,лъжи и кражби,туй остана от "великата България"!
  • 3 Мнение

    0 3 Отговор
    Все още ли е "модерно" хора да бъдат по затворите, вместо да бъдат себе си и да могат да живеят ползотворно и смислено за взаимно хубаво?
    Както всички знаем, всеки човек се ражда добър, а поради нечий интереси става лош ...
    Правилната оправия е една, но как ще се възприеме не знам .
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    В КОЗЛОДУЙ НАКАЗАХА ПЕДОФИЛ САМО С ГЛОБА ИМЕТО МУ Е СТЕФАН ТОДОРОВ РАБОТИ ОПЕРАТОР В А Е Ц СПРАВКА КОЗЛОДУЙ ИНФО ДО КОГА ПЕДОФИЛИТЕ ЩЕ СА НА СВОБОДА ЗАЩО А Е Ц ДЬРЖИ НА РАБОТА ПЕДОФИЛ ДЕНИС ПРЕДИ ДА ТРИЕШ ВИЖ САЙТА НА КОЗЛОДУЙ ИНФО И ФЕЙСБУКА НА КОЗЛОДУЙ ИНФО НА СТЕФАН ТОДОРОВ ИНЦИАЛИТЕ СА С Т ТОЙ ИМА И ПРОФИЛ В ФЕЙСА НЕ ТРИИ
  • 5 куку руку ку

    2 0 Отговор
    A от 01.01.2020 съвсем законно децата ще бъдат обект на трафик, точно от тези нпо-та и социалните, които сега се правят на много загрижени.