14 Август, 2019 19:54 2 014 8

Бившият кмет на Техеран отърва бесилото

  • мохамад али наджафи-
  • техеран-
  • кмет-
  • хасан рохани

Мохамад Али Наджафи няма да бъде екзекутиран заради убийството на съпругата си

Бившият кмет на Техеран отърва бесилото - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Бившият кмет на Техеран Мохамад Али Наджафи, който бе осъден на смърт за убийството на съпругата си, няма да бъде екзекутиран, предаде Франс прес.

Причината е, че семейството на жертвата е решило да му прости убийството, каквато възможност предвижда иранското право.

67-годишният Наджафи бе осъден на смърт на 30 юли за това, че е застрелял втората си съпруга Митра Остад в иранската столица на 28 май.

В Иран семействата на убитите могат да искат на убиеца да бъде наложено смъртно наказание като възмездие за извършеното престъпление. Те обаче могат и да простят на убиеца.

"Бог обича тези, които правят добро. Баща ми, майка ми и Махяр (синът на Митра Остад) прощават на Мохамад Али Наджафи" след посредничество на трети лица. "Радостни сме, че постигнахме споразумение и не проляхме кръвта на такъв уважаван човек", написа в социалната мрежа Инстаграм братът на Митра Остад.

Бившият кмет на Техеран обаче остава в затвора, защото бе осъден на две години затвор за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Все още не е ясно дали Наджафи ще лежи в затвора за убийството на съпругата си.

Бившият кмет на Техеран отърва бесилото

Блестящ математик и университетски преподавател, Наджафи бе икономически съветник на президента Хасан Рохани и министър на образованието. Той бе принуден да подаде оставка като кмет на Техеран през април миналата година след критики на консерватори, че е присъствал на училищна проява, при която са танцували млади момичета.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    1 1 Отговор
    Честито!
  • 2 Кюмюр

    4 10 Отговор
    Сигани:-)

    Коментиран от #4

  • 3 Бах

    4 3 Отговор
    Така се прави , поне в САЩ. Не може така лесно да се екзекутира учен., това не е наркоман. По някога звучи фашизоидно . Тук трябва да се гледа ползата от файдата. Това не значи че учените трябва да убиват безнаказано , но това е твърде рядко и може да се преглътне....

    Коментиран от #6

  • 4 Дориан

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кюмюр":

    Хилядолетна Персия > Ганьо

    Коментиран от #5

  • 5 Давид

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дориан":

    Хилядолетна Персия не е построена от арабели а от ганйовци . На нито един монумент в света няма лик на арабин ;) в Южна Америка има на индианци в Индия на цигани но никъде по света няма нещо от хората спящи с кози . Единственото нещо , което са създали тези хора са евреите . Арабите и подобрените араби - евреи са известни с кръвосмешението и секса с животни .

    Коментиран от #8

  • 6 плевен

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бах":

    Хубаво е човек да философства и да си вярва. А е простичко. Такъв е ислямският закон. Ако семейството приеме обезщетението-ще живее. Ако не го приеме-ще го екзекутират дори да е брат на султана. По ми е интересно, защо е гръмнал дамата. Било е нещо важно, и ако го научим, може и да му влезем в положението. Което не е изгодно за либералите.

    Коментиран от #7

  • 7 Бах

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "плевен":

    Знаете ли , няма философия , това е простата логика. Имат го в тяхното законодателство този ешемен на прошка , ако държавата не я касае и е битов проблем. От написаното от ФАКТИ се вижда на какви постове и положение е човека и въпреки това няма прошка в съда. По тяхното законодателство трябва да избием поне 200 000 хиляди хадове в България , което не е много като процент.
  • 8 Не се излагай, пич!

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Давид":

    Иранците не са араби