Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 18:17 1 209 6

Криза с боклука в Рим

  • рим-
  • боклук-
  • криза-
  • италия

Застрашено е здравето на хората

Криза с боклука в Рим - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Рим се сблъсква отново със сериозен проблем с боклука. Лекари предупреждават, че ситуацията толкова се влошава, че застрашава общественото здраве.

Италианската столица страда от хроничен недостиг на места за преработка на отпадъците, но в понеделник кризата се изостри още повече след масови оставки в управителния съвет на общинската служба за чистота АМА.

"Трябва да спрем бързото напълване на града с купчини боклук на всяка улица, в районите на училищата, болниците и публичните пространства", заяви вчера асоциацията на лекарите в Рим. "Няма време за губене", добавят те. Със своя позиция излезе и асоциацията на училищните директори, в която се посочва, че край сградите на училищата в целия град се трупа боклук и ситуацията "се влошава с всеки изминал ден".

Директорите призовават здравните власти да проверят всяко от засегнатите училища и "в крайна сметка да поискат те да бъдат затворени", ако нещата не се подобрят, предаде Би Ти Ви.

Сега Рим изпраща излишния си боклук в заводи за преработка на отпадъци в областта Лацио и към други части на Италия, но това е скъпоструващо и нетрайно решение на проблема, отбелязва агенция ДПА. За последните три години ръководството на АМА се смени шест пъти. Последният управителен съвет подаде оставка след продължителни разногласия с кмета Вирджиния Раджи заради приемането на отчетите за 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се обадят на Бойко..........

    6 0 Отговор
    Ще им реши проблема веднага.
  • 2 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Ние нас ме оправили че да мислим за боклука на
    Рим..... А те знаят ли колко боклук имаме тук
  • 3 Borislav Popov

    1 2 Отговор
    Брех и там имали проблем с русофилите...
  • 4 мали мали

    2 1 Отговор
    То от тоалетна чиния,и боклукчииско сметище за нищо не ставаме ,вие кога гласувате аз ще съм за риба ,а за кого ще гласувате не знам и не ми и дреме вече
  • 5 Ковачки

    6 0 Отговор
    Спокойно,разбрал съм се с макароните да взема всичкия боклук до последната салфетка,ще си го горя в БГ,ще тровя робския народ,понеже е прост и си мълчи,аз ще взимам пак яко пари,капиш?
  • 6 Да бе пич

    2 0 Отговор
    Шъ помагам при горенето нооооо процентче шъ дадеш ли.А за хората не притеснявай се шъ си траят.
Новини по държави: