Last news in Fakti

9 Ноември, 2019 09:22 2 293 8

Откраднаха вино за 500 000 EUR

  • франция-
  • бордо-
  • вино-
  • кражба

Най-старите откраднати бутилки са на няколко десетки години

Откраднаха вино за 500 000 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Френски търговец на вина от Бордо стана жертва на крадци, които са изнесли от винарната му рядък сорт вино на обща стойност 500 000 EUR. Престъпниците са разбили прозореца на винарната и са изнесли няколко десетки кашона с ценната напитка. По думите на потърпевшия са откраднати не само вина от Бордо от сорта „Шато Петрюс” или „Шато Марго”, но и бургунски сорт, включително „Романе конти”. Най-старите откраднати бутилки са на няколко десетки години.

Следователи се опитват да изяснят как се е стигнало до инцидента, но до момента не могат да намерят свидетели, които да са видели нещо, с което може да бъде разкрито престъплението.

Френските медии припомнят, че за съжаление кражбата на вино в страната не е рядкост. Една от най-крупните беше извършена отново в Бордо през 2007 г. Тогава производителят се раздели с бутилки на обща стойност 600 000 EUR. През 2017 г. крадци проникнаха в частна винарна в Париж и откраднаха 300 бутилки вино на обща стойност 250 000 EUR. През тази година клиенти на луксозен парижки ресторант изнесоха от него 150 бутилки вино за сумата от 600 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкенщайн...!

    8 0 Отговор
    Доста крупна кражба, доста качествено вино, това не са алкохолици...!
  • 2 Просто гост

    3 1 Отговор
    Наздраве
  • 3 боцмана

    8 0 Отговор
    Наздраве на крадците , да си го пият със здраве. Във Франция крадат вино , в България крадат пари и си купуват каквото си искат.
  • 4 Ххх

    4 0 Отговор
    И тая винарна не е ли охранявана, било с жива охрана, било с технически средства, а понякога ги комбинират. Ако вината му са толкова ценни, би следвало и охраната на обекта да е на съответното ниво. Ама ще излезе по - скъпо. А някои хора обичат само действие събиране.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай Тошо

    1 0 Отговор
    Да живее шенген, че да пием и ние скъпи вина от франсетата
  • 7 Обективен

    1 0 Отговор
    Кражбата е лошо нещо, но тук цените са силно завишени.... Това вино не е по добро от българското, чилийското или австралийското, но понеже е френско, струва много пари:) ')

    Коментиран от #8

  • 8 РЗС

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Обективен":

    да верно е, и шотландското уиски макалан е баш като нашата ракия, но цената му стига го няколко десетки хиляди паунда за бутилка, кви са будали, можеше да си купят от бг ракийка която е същата за 10 лева
Новини по държави: