Last news in Fakti

9 Ноември, 2019 10:30 1 127 1

Над 520 ранени при земетресение

  • иран-
  • земетресение-
  • пострадали

5.9 по Рихтер разтърси Иран

Над 520 ранени при земетресение - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Над 520 достигна броят на ранените в Иран след вчерашното земетресение. Най-малко 5 е броят на загиналите, съобщава иранската държавна телевизия. Земният трус беше с магнитуд 5.9 по скалата на Рихтер. Първоначално се смяташе, че броят на пострадалите е 300, но през последното денонощие значително нарасна. Двадесет и осем от пострадалите са приети в болница, а останалите са с леки наранявания.

Земетресението е причинило материални щети в редица населени места. Най-тежко са пострадали две села - Варнакеш и Варзаган. Четиридесет къщи са били напълно разрушени, а 205 домашни животни са загинали при рухването на обори и конюшни.

Над 520 ранени при земетресение


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.