Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 19:19 2 841 4

Изборен рекорд! Село гласува за 32 секунди!

  • урна-
  • избори-
  • испания

Постижението бе поставено в Испания

Изборен рекорд! Село гласува за 32 секунди! - 1

Изборен рекорд бе поставен в Испания. Гласуването на предсрочните парламентарни избори в испанското село Виляроа в автономна общност Риоха отне само 32 секунди. Само 8 избиратели са регистрирани в това село и те всеки път се опитват да поставят нов рекорд за гласуване. Този път успяха, обобщава РИА „Новости“. Предишният рекорд, поставен преди четири години, бе 42 секунди.

За да гласуват възможно най-бързо, жителите на Виляроа се събират пред урната половин час преди отварянето, за да се подготвят. Този път те дори се подредили предварително. Веднага след като всички избиратели хвърлили бюлетините в урните, секретарят на кметството Клара Мартинес извикала избирателната комисия да докладва за края на гласуването.

Днес в Испания се провеждат парламентарни избори, четвъртите за четири години и вторите от началото на 2019 г. Според техните резултати ще бъдат избрани 350 депутати за Конгреса на депутатите и 208 сенатори.

37 милиона души имат право на глас, от които 34,9 милиона живеят в Испания, а 2,1 милиона в чужбина. Почти 227 000 души ще гласуват за първи път - това са тези, които са навършили пълнолетие след вота през април, припомня БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи хаджи Българин

    14 1 Отговор
    350 депутати и 208 сенатори на 37 милиона население! Значи България с действително постоянно пребиваващи в страната условно е 6 млн! Значи статистически погледнато България има нужда от 66,6 депутата! А ние с 6 млн 4х повече! Около 174 депутата х 10хил разходи на месец на един = приблизително 29млн излишни разходи на година за мъртви души на народна хранилка! Как и да ги инвестирал в среден фамилен бизнес по 100хил в малкият бизнес, ще има 290 фирми годишно, да произвеждат нещо!

    Коментиран от #2

  • 2 ;;;

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Хаджи хаджи Българин":

    Стига с глупавите сметки- никой не иска да произвежда каквото и да е, всеки гледа да има алъш-вериш
  • 3 Селото на

    3 1 Отговор
    Спиди Гонзалес. Андаре Андаре ИаИа
  • 4 мафията владее държавата

    1 1 Отговор
    Е, не е като у нас - +- 100 хиляди души! Единия тур ги имало, после ги нямало!
Новини по държави: