19 Ноември, 2019 20:16 15 302 11

Трима починаха след пръскане срещу вредители

  • тимишоара-
  • румъния-
  • вредители-
  • пръскане

Собственикът на фирмата е задържан

Трима починаха след пръскане срещу вредители - 1
Снимка: Shutterstock

Собственикът на фирма за борба с паразитите беше задържан тази сутрин в румънския град Тимишоара, след като трима души починаха, а множество други бяха приети в болница след обезпаразитяване на блока, в който живеели, съобщава сайтът "Зиаре".

Бебе на девет дни, дете на три годинки и 29-годишната му майка починаха през уикенда, а десетки обитатели на блока потърсиха медицинска помощ. В момента в болници в Тимишоара се намират 28 души от блока, който беше изцяло евакуиран вчера.

Прокурорите са задържали собственика на фирмата за борба с паразитите по обвинения в непредумишлено убийство, причиняване на телесни повреди и трафик на токсични вещества, предаде БНР.

Според информация на телевизия Антена 3 мъжът е признал пред следователите, че е използвал вещество на базата на алуминиев фосфат - много силно токсичен пестицид, за употребата на който нямал разрешително. Според адвоката му препаратът бил купен незаконно от черния пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    5 10 Отговор
    Широко тълкуване (в сталинистки стил) на понятието "вредител"!
  • 2 гост

    7 49 Отговор
    Е и кво толкова станало...нормално е след пръскане срещу вредители, вредителите да умират...не знам що го праите на въпрос.

    Коментиран от #3

  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да напръскаме и МОЧА.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ххх

    25 2 Отговор
    Виждам, че на някои от коментиращите им е весело. А нещата не са за майтап. Едно, от елементарно съчувствие към пострадалите. И друго – никой не е застрахован, че няма да изпадне в подобна ситуация. На всеки може да му се случи в дома му да се заселят кръвопиещи насекоми. От сорта на бълхи или дървеници. Не съм специалист в тази сфера, но доколкото знам дървениците са по – неприятния вариант. А борбата с тези вредители стантартно се води чрез пръскане с инсектициди. Има и относително по – безобидни. Но има и отрови, които сигурно не са чак толкова токсични, колкото тази от статията, но ако имате глупостта на своя глава да ги употребите, и да напръскате жилището си например, може да си създадете сериозни здравословни проблеми, най – вече с белите дробове. Така че съветът ми е – не употребявайте такива препарати на своя глава. На етикетите, с които се продават или описанията в интернет вие няма да видите никакво адекватно предупреждение за потенциалната опасност, която представляват те за здравето ви. На етикетите вие ще видите единствено надпис от сорта „Сило токсичен за водните организми“. Що за предупреждение е това, що за гавра със здравето на потенциалните купувачи ? Значи не е важно тези препарати какви вреди биха нанесли на здравето на хора, които ще ги вдишват, важно било да мислим, да не увредим водните организми по някакъв начин. И нещо, което ще дам като съвет на хора с малки деца. Ако изпаднете в ситуация, при която се налага пръскане на жилището
  • 6 Ххх

    11 2 Отговор
    И нещо, което ще дам като съвет на хора с малки деца. Ако изпаднете в ситуация, при която се налага пръскане на жилището ви срещу вредители, по възможност преместете децата в друго жилище за около 45 дена. Повечето препарати силно намаляват токсичността си след такъв срок.
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "АнтиИдиотократ":

    По-лошото, че заради небрежност са умряли хора, а не, че журналистите са профани...
  • 8 Гестапо

    10 3 Отговор
    Да го наемем веднага да напръска в Столипиново!

    Коментиран от #11

  • 9 Фумигатор

    0 0 Отговор
    Алуминиев фосфид, най вероятно е искал да каже автора..
  • 10 Челмето.

    3 0 Отговор
    Калашник за коментиращите.И да ги убиеш ще им е на майтап.Смърт за малоумника,
  • 11 Правилно

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гестапо":

    И софето наи вече у парламенто
Новини по държави: