Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 09:03 1 300 0

Фатална експлозия във фабрика за фойерверки в Италия

  • италия-
  • сицилия-
  • барчелона поцо ди гото-
  • експлозия-
  • фойерверки-
  • жертви

Прокуратурата води разследване

Фатална експлозия във фабрика за фойерверки в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко петима души загинаха, а няколко други са ранени при силна експлозия във фабрика за фойерверки на италианския остров Сицилия, предадоха италианските медии.

Взривила се е фабрика в град Барчелона Поцо ди Гото в провинция Месина, а взривната вълна е усетена и в други населени места. Сред загиналите е и 71-годишната съпруга на собственика на фабриката.

Прокуратурата води разследване, за да уточни причините за тежкия инцидент. Възможно е да са били пренебрегнати условията за безопасност. Фойерверките са много популярни при новогодишните тържества в Италия и това не е първият подобен инцидент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: