10 Юли, 2012 10:22 705 1

Олмерт не бил корумпиран

  • ехуд олмерт-
  • израел-
  • корупция

 

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше признат за виновен за корупция по едно от повдигнатите му обвинения и беше оправдан по други две дела от Окръжния съд в Йерусалим, съобщи израелската държавна телевизия.

Олмерт беше признат за виновен по делото "Център за инвестиции", официален орган за предоставяне на помощи, пред който бившият премиер използвал влиянието си, за да отпуска заеми и да дава официални гаранции в полза на компании, управлявани от Ури Месер, негов бивш съдружник в адвокатска кантора. Това е станало в периода, когато Олмерт беше министър на търговията и промишлеността (2003-2006 г.).

За сметка на това той беше оправдан по делата "Талански" и "Ришон Турс", по които също отговаряше за корупция. Деянията датират от времето, когато Олмерт беше кмет на Йерусалим (1993-2003 г.), а след това и министър на промишлеността и търговията до януари 2006 г. В рамките на делата бяха представени документи от около 700 страници и бяха изслушани около 280 свидетели.

По делото "Морис Талански" бившият премиер беше обвинен, че е получил от американския бизнесмен от еврейски произход стотици хиляди долари в брой в замяна на облагодетелстването на неговите компании в Израел.

Накрая по делото "Ришон Турс", името на пътническа агенция в Йерусалим, Олмерт беше обвинен в двойно счетоводство при най-малко 17 негови и на семейството му пътувания в чужбина. Олмерт, който е бивш ръководител на центристката партия Кадима, не се признава за виновен. Той беше принуден да подаде оставка като премиер на 21 септември 2008 г., след като полицията препоръча да му бъдат повдигнати обвинения по няколко дела, които опетниха кариерата му.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 'айдука

    0 0 Отговор
    К'во да пра'иш?Колега.