Last news in Fakti

25 Декември, 2019 17:41 999 0

Коледна меса в шатра

  • нотр дам-
  • шапито-
  • коледа-
  • меса

„Нотр Дам“ все още не може да посрещне богомолци

Коледна меса в шатра - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Архиепископът на Париж Мишел Опти отслужи традиционната коледна литургия в циркова шатра пред около 2500 вярващи. Причината това да не се случи в катедралата „Нотр Дам“ е огромният пожар отпреди 8 месеца, при който голяма част от сградата беше опустошена. За пръв път от 200 години Коледната меса не се състоя в самата сграда.

Днешната литургия беше отслужена под шапитото на цирк "Грюс" в Булонската гора - парк в западната част на френската столицата, съобщи радио "Франсенфо“. Освен в шапитото, парижани и гостите на града можеха да присъстват на коледна литургия в църквите "Сен Жермен л'Оксероа" близо до Лувъра и "Сен Сюлпис" близо до Люксембургската градина.

Коледна меса в шатра


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: