22 Януари, 2020 08:05 1 710 2

Тайван дигитализира и банковия сектор

  • тайван-
  • атм-
  • банкомат-
  • qr код-
  • лицево разпознаване-
  • банка-
  • easycard

От догодина притежателите на банкови сметки на Chunghwa Post (Тайванските пощи) ще могат да теглят пари от банкомати (АТМ), използвайки QR кодове в избрани пощенски станции. Планирано е започване на тестове за бъдещо въвеждане на опция и за лицево разпознаване.

Компанията обмисля да оптимизира своите банкомати, така че хората да ги използват и за заплащане на хранителни стоки, такси за метро, данъци и други плащания.

За теглене на пари от банкомат посредством QR кодове, потребителите ще трябва да изтеглят мобилното приложение на компанията. Очаква се до края на 2021 г. общо 680 банкомата да предлагат тази услуга, като постепенно техният брой ще нараства.

Услугата за лицево разпознаване на свой ред се очаква да бъде достъпна през 2022 г. В допълнение притежателите на Chunghwa Post Visa Debit дебитни карти, които към момента наброяват 3,6 милиона, скоро ще имат достъп до метрополитена и други видове наземен транспорт чрез банковите си карти.

По въпроса дали се обмисля изграждане на партньорство с EasyCard Corp от Chunghwa Post заявиха, че в момента EasyCard е в процес на осигуряване на лиценз за електронно плащане и евентуално след получаването на такъв може да се мисли за изграждане на такова партньорство.

В много близко бъдеще ще заработи и система за дигитални преводи на наложени платежи на виртуални пос-терминали при доставка на куриерски и пощенски пратки до определена сума.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дейба тез жълтури

    7 0 Отговор
    Много дръпнаха пред нас къ ще ги стигнем
  • 2 Бойко

    1 1 Отговор
    Ама лафили ли са си с Иванка? Обарвали ли са Урсула, а? Нищо не са.