3 Април, 2020 16:01 1 609 1

Тайван разработва нови бързи тестове за Covid-19

  • тайван-
  • академия синика-
  • тестове-
  • covid-19-
  • вирус-
  • пандемия

Тайванската Академия Синика обяви в началото на месец март, че екип от учени са разработили антитела, които могат да идентифицират протеина, причиняващ COVID-19, проправяйки пътя за нов тест за вируса, който може да даде достоверни резултати в рамките на петнадесет минути.

На страницата на Академия Синика във Facebook бе съобщено, че доктор Янг Ан-сю и екипът му са разработили моноклонални антитела, идентифициращи протеина на SARS-CoV-2, вирусът причиняващ COVID-19, за рекордно кратък срок – 19 дни.

По-конкретно Янг заяви, че първите моноклонални антитела, които свързват нуклеокапсидния протеин (N протеин), са успешно тествани и генерирани. По негови думи последните могат да бъдат използвани за създаване на бърз тест за COVID-19, чийто резултати да са готови само за 15 минути.

В съобщението се посочва, че екипът на Ян работи съвместно с Министерство на икономиката. Очаква се масовото производство на бъдещите тестови комплекти за започне след около 3 до 4 месеца. Резултатите от настоящите тестове за вируса са готови за около четири часа.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нео

    1 0 Отговор
    Вместо да си кръстосват шпагите, нашите ръководители да вземат пример от Тайван. Но за разлика от техните, нашите са прости!