Last news in Fakti

28 Април, 2020 15:40 4 613 14

Великобритания с енергиен рекорд

  • великобритания-
  • рекорд-
  • енергетика

Спад на потреблението в страната

Великобритания с енергиен рекорд - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания остана без производство електроенергия от въглища за рекордно дълъг период след индустриалната революция, съобщи Гардиън.

Енергийната система на Великобритания не е използвала въглищни централи повече от 438 часа. Това е най-дългия непрекъснат период от 1882 г. насам.

Досегашният рекорд беше поставен през юни миналата година. В момента се наблюдава срив в търсенето на електроенергия заради ограниченията в страната.

На 20-ти април е поставен нов рекорд за производството на слънчева енергия. Соларните ферми за първи път генерираха повече от 9.6 гигавата електроенергия.

Счита се, че търсенето на електроенергия ще спадне с една пета от обичайните нива през април в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    13 14 Отговор
    Сега е моментът да им "подарим" за 2-3 милиарда руския ни "подарък" - АЕЦ "Белене"!

    Коментиран от #3, #6, #9

  • 2 У нас

    9 2 Отговор
    Ковачкия ТЕЦ-Бобов Дол продължава да работи въпреки,че е огнище на заразата.Там се изгарят боклуци за което собственика взима пари а ел.енергията произведена от тях му се плаща по цени като от всяка друга централа.
  • 3 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Не ти мисли, няколко проекта има там за атомна енергия, включително и за hgtr реактори за паралелен добив на водород. Затова и англичаните не гледат с добро око на електрокарите с банерии
  • 4 въпросче

    8 2 Отговор
    Това реклама на производството на слънчева енергия ли е?

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ..........

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    По-важно е обаче, че страната ни е едно от най-смъртоносните места за живеене в света заради лошото качество на въздуха - тя е на трето място по смъртност, причинена от замърсената атмосфера. Някакви особени усилия за промяна в тази статистика не се забелязват.
  • 7 Бай хой

    6 3 Отговор
    Пропуснаха да кажат че през последната година бритите са закупили горива от Русия повече от двапъти в повече от обикновено. А и краварите. Факт.
  • 8 Гошо

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В момента се наблюдава срив в търсенето на електроенергия заради ограниченията в страната.
    Е то никакъв проблем не им е тогава да поставят такива рекорди Даже може да обявят че са ликвидирали глобалното затопляне
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Рошко

    2 0 Отговор
    Тази дандания с вируса, накрая ще се окаже че е била заради климата
  • 12 Анонимен

    0 0 Отговор
    Заради климата. С въглища/кюмюри в някои градове. Баба ми в къща преди 100 години с кюмюр бе. А днес сме 21 век. Простоватите млади.. Стаи всичко в пушаци в др ап. На кого, никой не ги еня, че и като сложиш циганката с децата, лудост, а не короната. Много примитивни дойдоха в града умъеърдъто. Нерде лондон нерде стамбул, бай калинпаляка. Преди години цветанов ги прати в лондон за1 mesec, pak bb davidqt svqt palqcite hehe, moje i romkata da vzemat, cok seir kumur
  • 13 555

    1 0 Отговор
    Те не могат да виреят гз в Лондон. Яки са, но за 1 месец си дойдаха хрътки, цвети. Вашите хора. Иначе е сладър гз, но беше се стопил. Живи и здрави, малко се посмяхме. В България много си е хубаво, климат, 4 сезона, земя, но нямаме си добри ръководители от хилядолетие, а и нефт нямаме, злато имаме, но.. Икономиката ще.. След короната, лошо иде. Азиатските страни са много по-ок от нас. Светът се е превърнал в един голям Титаник. Може и по лошо да е.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: